Partner

Samenwerking HR2day & Work-on

29 augustus 2022 | Leestijd: 3 - 5 minuten

Samenwerking HR2day & Work-on

Voor onze talenten vinden we een baan bij de leukste werkgever van Nederland. Dat is een belofte die we niet alleen aan onze talenten, maar ook onze partners doen. We werken nauw samen met de opdrachtgevers voor wie we werven. We komen langs, bekijken de bedrijfslocatie en ontmoeten de collega’s. Op die manier leren we de organisatie echt kennen. Dit vinden we belangrijk, want hierdoor kunnen we de perfecte match maken. De ‘match’ die niet alleen past bij de functie, maar ook aansluiting vindt bij de bedrijfscultuur en organisatie. Dat vinden niet alleen wij belangrijk, maar ook onze partners zelf. Met trots stellen we er één aan je voor: HR2day.

HR2day biedt een applicatie voor personeels- en salarisadministratie. Aan het woord: Marco Boerlage van HR2day over de samenwerking met Work-on die in 2021 is gestart.


Team: 10 medewerkers op de servicedesk.
Type HR2day: ervaren salarisadministrateurs of zelfstandige starters die zich (voor langere tijd) aan een baan willen committeren.
Bijzonderheden: uitdagend vakgebied.
Waarom Work-on: fijn contact en goed vertrouwen.


Marco, in 2021 hebben jullie aan de bel getrokken. Jullie zochten ondersteuning bij de werving van nieuw personeel.

“Dat klopt. Het aantrekken van nieuwe collega’s heeft al jaren onze focus in verband met groei. De basisfuncties lukken ons wel, maar juist voor de rol van servicedesk medewerker kregen we lastiger contact met kandidaten. Daarom hebben we extra hulp ingeschakeld.”

Wat is de uitdaging van het profiel ‘consultant servicedesk’?

“Servicedesk medewerkers bemannen onze servicedesk. Ze zijn werkzaam binnen het salaris domein en om eerlijk te zijn is dat al per definitie uitdagend. Elke sector kent z’n eigen regels en elke wijziging in de wet- of regelgeving heeft een mega impact op onze software en klanten. Het zijn juist de complexe vraagstukken (casussen) waarmee klanten bij onze servicedesk komen en waarop onze servicedesk medewerkers een antwoord moeten formuleren. Dat is geen klusje dat je ‘even’ doet. Het vereist kennis en kunde van onze systemen en het salaris domein. Wat ons betreft passen daar 2 types kandidaten bij: de ervaren salarisadministrateur die direct kan starten of de starter die zich voor langere tijd aan een baan wil committeren.”

Die starter hebben we onlangs voor HR2day gevonden.
Wat maakt dat je Lion geschikt vindt voor een functie waarvoor je normaliter meer ervaring zou vragen?

“Lion begreep waar hij instapte en dat was vanaf het eerste gesprek al duidelijk. We hebben een eerlijk gesprek gevoerd, waarin we een goede indruk kregen van wie hij is en hoe hij werkt. Daarbij kregen we het gevoel dat hij wel bij onze club zou passen. Mede door zijn zelfstandige houding. Dat vind ik persoonlijk belangrijk, omdat wij met zelfsturende teams én niet op locatie werken. Je moet dus wel om hulp durven vragen wanneer je het nodig hebt.”

We hadden niet gelijk een geschikte kandidaat voor HR2day gevonden, dat geven we toe. Hoe heb je de samenwerking met Work-on ervaren?

“Het contact met Work-on is altijd soepel verlopen. Ook toen bleek dat jullie geen geschikte kandidaten konden vinden, kregen we dit tijdig te horen. Die mate van communicatie vind ik prettig. Daarbij kreeg ik bij jullie het gevoel dat jullie begrepen waar wij naar op zoek waren. Dat gaf vertrouwen. Toen daar ineens een geschikte kandidaat was, werd ik opgezocht. Het is fijn om te merken dat er dan alsnog aan je wordt gedacht.”

Hoe ziet een inwerktraject voor starters eruit wanneer niet alleen ervaring, maar ook fysieke afstand een rol speelt?

“We hebben twee starters tegelijkertijd laten starten. Voor hen was dat prettig, omdat ze allebei nieuw waren in de organisatie en veel met elkaar konden sparren over wat ze te horen kregen. Voor ons was het natuurlijk fijn, omdat we alles in één keer konden vertellen. Daarnaast hebben we een mentor aangesteld die ze (dagelijks) begeleid. Zo leren ze HR2day stapje voor stapje steeds beter kennen.”

Hoe gaat het nu met Lion?

“Heel goed. We hebben Lion tegelijkertijd met een andere collega laten starten, zodat ze het inwerktraject samen konden doorlopen. Daarnaast hebben we een mentor aangesteld bij wie hij terecht kan voor vragen en zit ik wekelijks met hem om hem stap voor stap mee te nemen in HR2day. Dat gaat goed. Bij HR2day hebben we heel veel onderling contact. Uiteraard vakinhoudelijk maar ook om de onderlinge relaties te versterken. Ook dan merk je dat Lion goed bij onze club past. Hij valt lekker in de groep en dat is mooi om te zien. We beschouwen Lion als een aanwinst voor onze organisatie.”

De perfecte match


De juiste persoon op de juiste plek. De succesformule voor het realiseren van de blijvende match. We vertellen er graag over.


Meer over onze werkwijze

Weet wat er speelt


We hebben de meest relevante artikelen en inspirerende verhalen van onze partners verzameld in ons blog-overzicht.


Naar het blogoverzicht

Maak gebruik van onze kennis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van hr en recruitment.