Blog

Kan loopbaanbegeleiding ook voor jou het verschil maken?

6 september 2023 | Leestijd: 2 - 4 minuten
Kan loopbaanbegeleiding ook voor jou het verschil maken?
Ingo

Kan loopbaanbegeleiding ook voor jouhet verschil maken?

Ga doen wat je leuk vindt. Dat is mijn belangrijkste advies voor iedere carrière samengevat in zes woorden. Klinkt logisch, maar het wordt een stuk lastiger wanneer je niet goed weet waar je echt plezier uit haalt. Wat je talent is en waar je in door wil groeien. Heb je ooit aan loopbaanbegeleiding gedacht? Mogelijk kan dit het verschil maken. Hoe en waarom? Daar ga ik graag samen dieper op in. Wat is loopbaanbegeleiding eigenlijk, zitten er kosten aan verbonden en wanneer kan het jou verder helpen? In de komende minuten praat ik je helemaal bij.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Beginnen bij het begin. Wat verstaan we onder loopbaanbegeleiding? Het is niets meer en niets minder dan het bieden of het krijgen van hulp tijdens of voorafgaand aan een carrière. Inclusief alle vraagstukken die hierin mogelijk voorbij komen. Iemand die je een zetje in de goede richting geeft. Tijdens je loopbaan krijg je met het nodige te maken en een beetje hulp hierbij kan geen kwaad. Binnen de Work-on muren noemen we het begrip loopbaanbegeleiding liever talentcoaching. Een brede vorm van advies rondom alle thema’s die betrekking hebben op jouw carrière.

De meerwaarde van loopbaanbegeleiding

Talentcoaching is een vorm van loopbaanbegeleiding die op verschillende momenten in je loopbaan goed van pas kan komen. Zo sta je er nooit alleen voor. En dat is stiekem best prettig aangezien af en toe vastlopen in je carrière de beste overkomt. Niets om je voor te schamen. Het stukje talentcoaching is er o.a. op gericht om jou (weer) op weg te helpen en je van nieuwe inzichten te voorzien. Welke inzichten? Denk aan antwoorden op vragen als:

 • Waar ben je goed in, waar liggen jouw talenten, je kracht en wat zijn je zwakke punten?
 • Wat motiveert je, waar krijg je energie van en waar vooral niet van?
 • Wat zijn je dromen, doelen, je ambities en je valkuilen? Binnen je carrière en daarbuiten
 • Wat wil je leren en bereiken, plus wat moet je ervoor doen om dat voor elkaar te krijgen
 • In welke branche of welke job komen jouw skills het beste tot zijn recht?

Welke kosten zitten aan loopbaanbegeleiding verbonden?

De kosten voor loopbaanbegeleiding gaan bij de gemiddelde professional al snel richting de 100.- bruto per uur. De vanaf prijs ligt rond de 75.-. Al kiest Work-on bewust voor een andere aanpak. Namelijk: Talentcoaching = Work-on. Zonder een kostenplaatje. Altijd betrokken en op maat, zoals het hoort. Scoor je een toffe baan via Work-on, dan is het stukje loopbaanbegeleiding van het huis. Gewoon omdat we het leuk vinden. En uiteraard het beste met je voorhebben.

Iets voor jou?

Dat kan ik vanaf hier maar moeilijk voor je bepalen. Wel kan ik met je delen dat het je mogelijk helpt bij het krijgen van nieuwe inzichten en het maken van die vliegende start van je carrière. Eentje waarin al je talenten optimaal worden benut. Al wat jaren aan het werk? Ook dan kan het dienen als een prettig vangnet of een hulpmiddel waarin iemand je helpt om bij te sturen wanneer je even niet zo goed meer weet wat je wil en waar je kracht ligt.

Is het iets voor jou? Mijn talentcoach collega’s luisteren graag naar je verhaal.

Kan loopbaanbegeleiding ook voor jou het verschil maken?

Ingo

6 september 2023

Mogen wij jou helpen?

 

   

  Meer voor jouw carrière

  januari 17, 2024
  Blog_blijven hangen in een baan

  Waarom je blijft werken in een baan die niet gelukkig maakt

  Je bent gevoelsmatig klaar met je huidige baan, maar blijft toch zitten waar je zit. Herkenbaar? Jij niet alleen. Uit recent onderzoek van organisatiepsycholoog Merel Feenstra-Verschure blijkt dat 1 op de 5 […]
  oktober 26, 2023
  Blog_solliciteren met ChatGPT

  Je sollicitatiebrief schrijven met Chat GPT: Slim of niet?

  Ervaar jij het als een drempel om ergens te solliciteren? Dan hangt dit mogelijk samen met de verwachting dat je een indrukwekkende sollicitatiebrief schrijft. Niet jouw specialiteit, eerder een noodzakelijk kwaad. Klinkt […]
  september 6, 2023
  blog afbeelding alles over loopbaan begeleiding

  Kan loopbaanbegeleiding ook voor jou het verschil maken?

  Ga doen wat je leuk vindt. Dat is mijn belangrijkste advies voor iedere carrière samengevat in zes woorden. Klinkt logisch, maar het wordt een stuk lastiger wanneer je niet goed weet waar […]