parallax background
Rene
 

Een interview met René



René is talentcoach bij Work-on sinds februari 2018. René zit altijd vol energie, is erg sociaal en brengt graag wat reuring in de tent! Soms is het fijn wat meer over iemand te weten. Lees hier een kort interview met René.

Wat wilde jij vroeger worden?

Ik denk dat ik ongeveer elke week mijn keuze daarin veranderde. Maar wat ik het langste heb volgehouden was toch wel de wens om entertainer of zanger te worden. Als er een podium was, dan stond ik er op. Al was die er niet, dan maakte ik er één. Ik denk dat mijn omgeving nog steeds nachtmerries heeft van de verkleedpartijen die daar soms mee gepaard gingen…


Wat was jouw eerste baan?

Mijn eerste echte baan (wat ik vast elke week ging doen) was die van krantenbezorger in het dorp waar ik vandaan kom. Niet mijn droombaan, maar wel ideaal om continue een praatje met iedereen te maken én om de leukste roddels te horen. Gelukkig hou ik van praten en hoor ik graag dingen, dus de baan (die normaal 2 uurtjes in beslag zou nemen) duurde bij mij vaak twee dagen. Ik heb heel wat kopjes thee gedronken tijdens deze job.


Waar word jij gelukkig van?

Ik word van veel dingen gelukkig: lieve vrienden om me heen, familie, een leuke werkplek, maar bijvoorbeeld ook goed contact met mijn collega’s. Maar wat mij echt intens gelukkig maakt, is om na een dag hard werken het bad vol laten stromen, en er een glas wijn en bak chocolademousse bij te pakken. Een moment voor mezelf waar ik heel erg van kan genieten.


Wat is jouw ‘USP’?

Pff, mijn USP … lastige vraag. Ik denk dat ik heel goed ben om in een omgeving enthousiasme en energie over te brengen. Voor mij staat plezier voorop, waar je ook bent. Maar zeker op het werk vind ik dit heel erg belangrijk.


Wat is jouw favoriete werklunch?

Oeh die is makkelijk! Een donker broodje, belegd met rosbief, aromat, maggi en mayonaise. Echt waar, een hemelse bereiding wat ook hemels smaakt! Eigenlijk moeten de credits bij deze vraag naar de familie Doets (weet ook niet of ik dit familiegeheim eigenlijk wel mag prijsgeven).


Het leukste aan mijn vak vind ik: 

Mensen helpen en alle contactmomenten die daarbij komen kijken! Ik vind het superleuk wanneer ik iemand blij kan maken door een passende baan voor diegene te vinden. Wat ik daarnaast fijn vind aan mijn werk is dat wij het contact niet stoppen op het moment dat iemand aan het werk is. Juist dan is mijn rol als talentcoach van toegevoegde waarde en blijf ik betrokken.


Netwerken of borrelen: 

Naar mijn idee is netwerken onmisbaar voor elke organisatie. Zeker in onze branche gaat het erom dat je veel mensen spreekt, dat je weet wat er speelt op onze markt, maar vooral dat je de persoon leert kennen. De beste manier om te netwerken is met een borrel! Ook naar je collega’s toe. Op die manier leer je elkaar beter kennen en wordt samenwerken gemakkelijker. Daarom vind ik een vrijdagmiddagborrel een absolute must binnen een organisatie. Maar ook een borrel met je klanten en je kandidaten. Dat is voor mij de key tot succes!


Favoriete (film)quote: 

"Why so serious?" - The Dark Knight


Mijn levensmotto: 

Cliché, ik weet het, maar het leven is te kort om het niet optimaal te benutten. Daarom moet je genieten, elke dag. Elke dag is leuk! En als het niet leuk is, drink hem leuk!


Waar ben je het meest trots op: 

Ik ben trots op de dingen die ik tot nu toe bereikt heb in mijn leven. "Life is not always easy, for nobody". Ik heb best wel wat meegemaakt, maar als ik nu naar mezelf kijk ben ik trots op het leven dat ik leid. Ik woon op een fantastische plek, ik heb supervrienden om mij heen en een geweldige werkplek met supercollega’s! Ik ben een blij mens.


Wat je niet zomaar over mij komt te weten?

Dat is wel te makkelijk om daar achter te komen met alleen een vraag … Als je het wilt weten moet je gewoon lekker contact met mij opnemen ;)


Nog even een klein reclamepraatje. Wat vind jij het leukste aan het werken bij Work-on?

Collega's! Werken bij Work-on betekent voor mij werken in een superleuk team! Dit zorgt dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. Er is ruimte voor gekkigheid en gezelligheid. Dat vind ik erg belangrijk. Daarnaast zijn we met het bedrijfsuitje naar Oostenrijk geweest. Hoe gaaf is dat!