Blog

'Deze combinatie werkt voor mij'

16 september 2020 | Leestijd: 2 - 4 minuten
‘Deze combinatie werkt voor mij’
Ingo

'Deze combinatie werkt voor mij'

Met plezier een bijbaan aannemen bij de NCOI terwijl je volop bezig bent met het schrijven van een scriptie om de studie afronden van een studie Media & Entertainment. Het is lang niet iedereen gegeven. Lisa zag er vanaf dag 1 een uitdaging in. En niet ten onrechte. Sinds het begin van 2020 laat ze zien dat het prima samengaat. Dit is haar verhaal.

Afstuderen en een bijbaan tegelijk. Hoe krijg je dit gecombineerd?

‘Dit is eigenlijk als vanzelf gegaan. Vanaf het moment dat ik in deze rol ben gestart heb ik wekelijks zo’n 10 tot 15 uur gewerkt. Later werd dit nog ongeveer 6 uur per week. Dit zorgde ervoor dat het altijd goed te combineren viel met het schrijven van mijn scriptie, welke uiteraard af en toe om voorrang vroeg. In die weken zelf was het vanuit het bedrijf geen probleem om wat minder uren te maken. Of dit haalde ik in de avonduren gemakkelijk in. Gelukkig kreeg ik hier veel begrip voor en heeft iedereen binnen het bedrijf zich altijd heel flexibel naar mij opgesteld. Anders had het inderdaad niet gekund, maar deze combinatie werkt voor mij. Inmiddels heb ik mijn scriptie afgerond en ingeleverd. Nu is het wachten op de uitslag. Maar ik heb er vertrouwen in dat alles goed komt. Tot die tijd blijf ik hier zeker gewoon mijn ding doen.’

Dat klinkt goed. Kan je mij meenemen in wat je precies doet in je functie?

‘Jazeker. Sinds ik hier begin dit jaar ben begonnen heb ik een soort manus van alles rol gekregen. Van het verwerken van bestellingen en de facturatie tot wat marketingwerkzaamheden. Officieel werk ik voor het interne uitgeversbureau hier, Concept Uitgeefgroep. Geen groot bedrijf, maar ik verving een oud medewerker en werd samen met mijn manager verantwoordelijk voor alles. Toen zij met zwangerschapsverlof ging zat ik hier nog alleen. Zo kreeg ik er al snel veel financiële verantwoordelijkheden bij. In samenwerking met de interne consultants van NCOI ging dit prima. Ik had het voordeel dat ik in eerdere functies al veel ervaring heb opgedaan met de gebruikelijke werkzaamheden hier. Mede daardoor heb ik hier direct het vertrouwen gekregen en gevoeld.’

Een van de redenen waarom je het zo naar je zin hebt?

‘Dat zeker. Ook de afwisseling maakt het leuk. In de werkzaamheden en in de mensen met wie je schakelt. Natuurlijk helpt de flexibiliteit die ik krijg in de uren die ik maak daarbij. De NCOI is het een mooie organisatie die goed op mijn cv staat. Ook qua werkzaamheden sluit alles goed aan bij de opleiding die ik nu bijna heb afgerond. Dat maakt het extra waardevol. Alleen werken om geld te verdienen is niets voor mij.’

En je blijft langer dan officieel de bedoeling was..

‘Inderdaad. Officieel zou ik 8 weken blijven omdat het om een tijdelijke functie ging. Of in ieder geval tot men een fulltimer had gevonden. Het is allemaal toch wat anders gelopen. Maandelijks hebben we het aantal uren dat ik zou draaien onderling overlegd. Uiteindelijk zagen we allebei geen reden om er na die 8 weken al mee te stoppen. En voor je het weet ben je maanden verder.’

Hoe ben je bij Work-on uitgekomen?

‘Marit is een goede vriendin van mij en zij is zelf werkzaam bij Work-on. Zij wist dat ik in de buurt woonde en dat ik op zoek was naar een bijbaan als dit. Zo was de optelsom snel gemaakt. Inmiddels is Joyce mijn persoonlijke talentcoach en was ik in het begin vooral blij met hoe snel alles geregeld was. Mijn sollicitatie en startdatum hebben kort op elkaar gezeten. Nadat ik ben voorgesteld mocht ik binnen 2 dagen op gesprek. Vervolgens werd ik direct aangenomen en heb ik een dag later al getekend. Zo was alles binnen een week helemaal in orde en ben ik die week erop gestart.’

Spreken jij en Joyce elkaar nu nog veel?

‘We spreken elkaar zeker nog regelmatig. Meestal wanneer ik mijn werkbriefjes weer eens ben vergeten haha. Verder spreken we elkaar af en toe. Zo heeft ze mij onder andere gebeld tijdens de periode corona om te vragen hoe het met mij ging. Natuurlijk is dit voor mij een bijbaan, maar die betrokkenheid waardeer ik zeker.’

Talentcoaching


Dat wat we voor Lisa doen, noemen we talentcoaching. We vertellen je er graag over.


Meer over talentcoaching

Meer van dit


Dat kan natuurlijk ook! We hebben onze leukste en meest inspirerende verhalen verzameld in ons blog-overzicht.


Naar het blogoverzicht