‘CZ is een naam die direct tot de verbeelding spreekt’

De flexibiliteit van een parttime functie is voor velen een geschenk. Zo ook voor Dagmar. Zij combineert haar parttime baan bij CZ o.a. met het hebben van een jong gezin en het verzorgen van haar pony’s. En met plezier! In gesprek met Dagmar vallen we met de deur in huis. Dit is haar verhaal.

Close-up van een medewerker die op een laptop werkt, met de focus op de handen en het toetsenbord. De persoon draagt een lichte trui en een blauwe jeans, en zit op een comfortabele stoel. De foto straalt een productieve en geconcentreerde werksfeer uit.

Hoe is het om te werken voor CZ?

‘Best bijzonder, maar vooral heel leuk. De naam kende ik natuurlijk al. Dat zal voor veel mensen het geval zijn. CZ is een naam die direct tot de verbeelding spreekt. Groot maar persoonlijk. Persoonlijk heb ik deze organisatie leren kennen als een plek met structuur, warme mensen en mooie kansen. Zo waren mijn verwachtingen vooraf en voor zover het kan zijn die echt overtroffen. Dat zit ‘m onder andere in de warme manier waarop ik ontvangen ben door mijn collega’s. Het werk wat ik doe is zeer zelfstandig, maar de mate waarin anderen naar me toekomen om een praatje te maken is verrassend leuk. Even een ‘hoe gaat het’. Zo persoonlijk als de gesprekken zijn die ik met de klant heb, zo persoonlijk zijn ze met m’n collega’s wanneer ik even niet aan het bellen ben.’

Want wat is het precies wat je doet?

‘Ik mag mezelf officieel klantadviseur noemen. Een titel die eigenlijk al weggeeft wat ik precies doe. Ik adviseer klanten op het gebied van verzekeringen. Veel van de mensen die ik dagelijks spreek zijn al verzekerd bij CZ. Ze bellen met een inhoudelijke vraag over hun premie of een financiële afhandeling. “Welke zorg wordt wel en welke wordt niet vergoed?” Op dat moment is het aan mij om alles en iedereen passend antwoord te geven. De meeste gesprekken handel ik zelfstandig af. Heb ik voor een kwestie mijn collega’s van de financiële afdeling nodig, schakel ik snel met hen om tot een antwoord te komen. Naast het vele bellen hoort ook het notuleren van je gesprekken bij de functie. Zo weet in het vervolg iedereen wat er eerder met deze klant besproken is. Wanneer iemand nog geen klant is, help ik deze persoon met het maken van een weloverwogen keuze. Na afloop van je gesprek het gevoel hebben dat je iemand echt hebt kunnen helpen, dat geeft een enorme kick.’

Wat maakt dat deze baan goed bij je past?

‘CZ past bij mij en mijn situatie. Zelf heb ik een achtergrond in de hotellerie. Dat gastvrije, de wens om anderen het naar de zin te maken heeft er altijd ingezeten. In de rol die ik nu heb komt dit gelukkig opnieuw dagelijks naar voren. Inhoudelijk gaan de gesprekken al snel over wat er in de levens van deze mensen speelt. De bevestiging dat ik mensen verder help met een kwestie die voor hen op dat moment belangrijk is, is een zeer belangrijke. Daarnaast is dit om verschillende redenen voor mij momenteel de ideale baan. Vooral dankzij het parttime aantal van 24 werkuren per week. Dit maakt mijn functie goed te combineren met een druk gezinsleven en een hobby in het houden en verzorgen van pony’s. De flexibiliteit die CZ mij biedt zorgt ervoor dat het ook op de lange termijn goed vol te houden is. Ik werk nu 2 keer een halve dag vanuit huis en 2 keer een volle dag op locatie in Goes. Met een reisafstand van 35 km is die hybride werkvorm voor mij de ideale uitkomst. Bovendien liggen er voldoende doorgroeimogelijkheden voor het oprapen. Ik heb bewust gezocht naar een grotere organisatie. Die doorgroeimogelijkheden lagen er niet in mijn vorige baan, aangezien het daarom een kleiner hotel ging. En de ambitie kruipt toch waar het niet gaan kan.’

De connectie tussen CZ en Work-on, hoe zit dat?

‘Wat ik weet is dat ik via Work-on bij CZ terecht ben gekomen. Na mijn sollicitatie en een aantal leuke en goede gesprekken met Naomi is het hard gegaan. Voor ik het wist waren alle partijen enthousiast en mocht ik aan de slag. Van haar begreep ik dat zij ook weet hoe het is om voor CZ te werken. Voorafgaand aan haar huidige functie bij Work-on heeft ze voor CZ gewerkt. Geen verrassing dus dat ze beide organisaties goed kent. Dit heeft zeker bijgedragen aan het vinden van de klik en de mate waarin ze mij kon voorbereiden op mijn functie.’

Raad je anderen aan om voor een baan bij CZ te gaan?

‘Volmondig ‘Ja’. Dat moet ook bijna wel wanneer ik mezelf hier op de lange termijn zie zitten. Dit beroep en, CZ in het bijzonder, is iets voor jou wanneer je graag iets voor een ander betekent. Je hebt gesprekken waarin mensen vaak persoonlijke dingen delen. Dit geeft je niet alleen een inkijkje in vele levens, maar vooral ook een kans om iets te betekenen voor iemand. Het spreekt misschien een beetje voor zich, maar je moet empathisch zijn en wel comfortabel zijn aan de telefoon. Zit dat allemaal goed en ben je uit op een flexibele job, een goede balans tussen werk en privé en een kans om tot 50% van je tijd vanuit huis te werken, dan is CZ zeker the place to be.’