Mijn uren invullen, hoe doe ik dat?

Uitzendkracht 12 augustus 2024

Het is simpel: om je loon op tijd te ontvangen, is het belangrijk dat je je urenbriefjes op tijd invult. Het beste moment om dit te doen? Aan het einde van je werkweek. Je hebt tot uiterlijk dinsdag om de uren van de vorige werkweek in te vullen.

Waar vul ik mijn uren in?

Het invullen van jouw gewerkte uren doe je via ons online urenregistratie systeem, e-uur. Nadat je via Work-on bent gestart met werken, heb je een e-mail ontvangen met daarin een link naar jouw e-uur account. Is de link verlopen, of heb je de mail even niet bij de hand? No problem. Je komt in jouw e-uur portaal via deze link, of door op onze homepagina rechtsbovenin op ‘inloggen’ te klikken. Inloggegevens kwijt? Je kunt altijd even op ‘wachtwoord vergeten’ klikken.

Hoe vul ik mijn uren in?

Op de startpagina van e-uur vind je een vak met ‘uren invullen’. Nadat je hierop hebt geklikt, kies je voor de juiste opdracht en week, en kies je voor ‘aanmaken’. Er opent een nieuw scherm waar jij jouw uren in kan vullen voor de week die je net hebt gekozen. Let op: wij ronden af op kwartieren. Heb je bijvoorbeeld 8 uur en 15 minuten gewerkt, dan vul je 8,25 uur in. Heb je 8 uur en 29 minuten gewerkt, dan rond je dit af en vul je 8,5 uur in. En heb je 7 uur en 45 minuten gewerkt, dan vul je 7,75 uur in.

Wanneer moet ik mijn uren invullen?

In e-uur vul je wekelijks je gewerkte uren in. Registreer je uren in ieder geval altijd op tijd. Jouw leidinggevende moet de uren namelijk goedkeuren. Wel zo fijn als dat op tijd gebeurt, dan krijg jij netjes uitbetaald. Wat is dan op tijd? Als jij ervoor zorgt dat jouw gewerkte uren van die week er op zondag in staan, heeft jouw leidinggevende nog twee dagen om ze goed te keuren. Dat moet goedkomen.

Nadat je jouw urenbriefje hebt ingevuld, zet je hem op ‘aanbieden’. Let op: Ben je te laat met invullen? Geen paniek, maar je krijgt je loon dan wel pas bij de volgende verloning. Bij een wekelijkse verloning is dat de volgende week, bij een 4-wekelijkse verloning de volgende maand. Zorg dus dat je je uren op tijd invult. Wel zo fijn 😉

Reiskosten declareren

Op de plek waar jij je uren invult, kun je ook je reiskosten declareren. Je vult je reiskosten op dezelfde manier als je uren in. Staat er nog geen regel met reiskosten voor je klaar, klik dan op het plusje onder ‘weektotaal’. Klap het menu aan de linkerkant uit voor het looncomponent “reiskosten” en vul deze in. Op deze manier kun je ook andere componenten toevoegen, bijvoorbeeld lunchkosten of toeslaguren (indien je hier recht op hebt). Vergeet niet om een declaratieoverzicht van de gemaakte kosten mee te sturen als bijlage. Twijfel je over de juiste manier om je reiskosten in te dienen of heb je hierover bepaalde afspraken gemaakt? Vraag het na bij je talentcoach. Dan weet je zeker dat het goedkomt.

Heb je al je uren en reiskosten ingevuld? Klik dan op ‘aanbieden’. Ben je niet zeker van je uren en wil je deze later nog aanvullen of aanpassen? Klik dan niet op aanbieden maar op opslaan. Als je eenmaal je uren hebt ingevuld, kun je deze namelijk niet meer wijzigen.

Zodra je jouw uren hebt ingediend, komt het urenbriefje terecht bij de ‘accordeerder’ die jouw uren moet goedkeuren. Het kan voorkomen dat jouw urenbriefje wordt afgekeurd. In dat geval zorg je ervoor dat je je uren (of reiskosten) zo snel mogelijk aanpast en opnieuw aanbiedt.

Meer vragen over het invullen van je uren of over e-uur? Bekijk dan de leerlijn ‘Werken via Work-on’ in de Talent Academy, of neem contact op met jouw talentcoach.