Marketing vacatures

Marketing vacatures

Marketing vacatures

Dus jij bent op zoek naar een marketing job? Komt dat even goed uit! Want of je nou zoekt naar een vacature voor
Lees meer

Commerciële copywriter | Tilburg

ParttimeTilburgHBO
Zin in veel creatieve uitdaging? Ga aan de slag als commercieel copywriter bij het leukste communicatiebureau van Tilburg.

Copywriter | Tilburg

ParttimeTilburgHBO
Gaan jouw teksten straks het verschil maken bij het leukste communicatiebureau van Tilburg? Deze vacature wil je niet missen..

Online marketeer | Amsterdam

ParttimeAmsterdamHBO
Het online marketing vak helemaal uitspelen? Hier krijg jij de kans!

Junior marketeer tijdelijk | Utrecht

FulltimeUtrechtHBO
Testen of de online marketing wereld jouw wereld is? Hier mag en kan het!

Marketeer | Amsterdam

ParttimeAmsterdamHBO
Als marketeer toe aan een volgende stap? Dan is dit deze vacature de je nieuwste favoriet. Check 'm snel!

Marketing medewerker uitgeverij | Amsterdam

ParttimeAmsterdamHBO
Sta jij bekend als online marketing guru en ben je toe aan die volgende stap? Hier ga je een prachtig nieuw hoofdstuk schrijven. Beloofd!

Online marketeer | Almere

FulltimeAlmereHBO
Toe aan de volgende stap in jouw marketing carrière? Dan zit je hier helemaal goed.  
249

Filter op

Filters toepassen

Waarom werken in de marketing?

De vraag naar marketeers neemt met de dag toe en meerdere marketing jobs vallen al langer in de categorie: populair. Niet zo gek, er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je in een marketingbaan wil werken. Met je kennis verzeker je jezelf in de basis van een lekker salaris en uitstekende baankansen tijdens je carrière. Tel daar de ruimte om je te specialiseren in de richting die je het meeste aanspreekt bij op. Ga je voor online marketing, een rol als contentmarketeer of leg je de focus op een functie in communicatie? Als marketing specialist heb je de kans om op dagelijkse basis het verschil te maken. Waar? Die keuze is aan jou. Anno nu doet nagenoeg elke organisatie aan online marketing. Mede dankzij het creatieve aspect in een rol als marketeer hebben velen al hun passie in deze branche gevonden.

7 meest populaire marketing vacatures

Marketing is booming. Zowel online als offline valt er vaak niet aan te ontkomen. A job well done dus. Dat deze markt nog lang niet verzadigd is blijkt wel aan het aantal openstaande vacatures in deze branche. De meest populaire marketing vacatures? Die kom je tegen in de volgende categorieën:

Online marketeer

Als online marketeer ken je de weg in analytics, SEO, SEA en affiliate programma’s om te kunnen sturen op meer conversie. Een rol waarin je verantwoordelijk bent voor een puntgave uitvoering van een marketingplan dat je, mogelijk op termijn, zelf gaat schrijven. Je brengt de boodschap van een organisatie in beeld en zorgt dat ‘ie aankomt en blijft hangen bij de doelgroep.

Communicatieprofessional

Als communicatieprofessional zit je kort op de bal bij het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van een communicatiebeleid van een club of organisatie. De belangrijkste pijlers? Wat wordt er gecommuniceerd, wanneer, waarom en in welke vorm? Geen boodschap zonder doel of idee.

Social media specialist

TikTok, Instagram of Snapchat. Als social media specialist weet jij elk platform uit te spelen. Of het nu gaat om het ontwikkelen van aansprekende campagnes of het laten groeien van een online community. Aan de hand van je eigen geschreven contentkalender is iedere post een voltreffer.

Content specialist

Als content specialist creëer jij je eigen fanbase. Alles wat je maakt? Zij willen het lezen. Je creatieve zelf krijgt alle ruimte om te shinen. Vanuit je expertise werk je dagelijks aan verschillende contentvormen. Uiteraard niet zonder eerst te hebben nagedacht over welke vorm het beste bij de situatie past. En eerlijk is eerlijk: Voor een blog of video meer of minder draai jij je hand niet om.

Sea specialist

Zo goed mogelijk gevonden worden tegen een zo gunstig mogelijke prijs, ongeacht de niche of het budget. Dat is de uitdaging van een sea specialist in 1 zin samengevat. Waar zit de doelgroep, hoe gedragen ze zich en wat triggert ze? Antwoorden op die vragen helpen je bij het maken van de beste selectie woorden om tot de beste resultaten te komen.

Data marketeer

Als data marketeer ga je goed op messcherpe conclusies. Je brandstof? Data. What’s in the name. Ongeacht of je deze uit webshop statistieken, Google Analytics of een CRM systeem haalt. Naast een zo hoog mogelijke conversie kan het doel van een data marketeer zich ook richten op een stijging van de klanttevredenheid of bijvoorbeeld een aantal leden.

Conversie specialist

Als conversie specialist zoek je dagelijks naar de optimalisatie van verschillende processen. Data helpt hierbij flink. Wat doen leads die op je website uitkomen, waar haken ze eventueel af en hoe valt dit te verbeteren om het conversiepercentage nog verder op te schroeven? Een ideale baan als dingen testen je grootste hobby is. Bezoekers die afhaken door technische moeilijkheden of onduidelijkheden? Die zijn dankzij een conversie specialist verleden tijd.

Fulltime, parttime of bijbaan, kies jouw dienstverband?

Ga je voor een fulltime, parttime of bijbaan? Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van je situatie, maar het belangrijkste is: ook hierin is de keuze aan jou. 40 uur per week euro’s verdienen of een parttime baan of bijbaan combineren met een drukke studie, the choice is yours! Aan de mogelijkheden ligt het gelukkig niet. Work-on heeft altijd een vacature die bij je past.

Thuiswerken bij marketingvacatures

Het aantal vacatures waar deels of zelfs volledig thuiswerken mogelijk is heeft de laatste jaren (noodgedwongen) een vlucht genomen. Bevalt deze optie je bijzonder goed en gaat jouw voorkeur uit naar een marketing job waarin volledig thuiswerken of een hybride variant mogelijk is? Het actuele aanbod aan thuiswerk vacatures vind je hier.

Kom in contact met onze talentcoaches

Onze Talentcoaches staan voor je klaar. Niet alleen om je aan die toffe baan te helpen, maar ook om jou te helpen met je persoonlijke ontwikkeling. Alles voor de juiste persoon op de juiste plek. Jij op de juiste plek dus.

Welke vacatures hebben jullie nog meer?

Veelgestelde vragen over marketing vacatures

Wat doet een online marketeer?

Het online zo goed mogelijk ‘in de markt zetten’ van een product of dienst. Daar komt het kort gezegd op neer. Hierin draait het vaak om 4 fases, te weten: de analyse, het advies, de uitvoering en de testfase. Al is er op de vraag ‘wat doet een online marketeer’ onmogelijk een kort allesomvattend antwoord te geven. Hiervoor kent deze functie te veel specialisaties. Zoals? Denk aan de vakgebieden SEO/zoekmachine optimalisatie, SEA, e-mail marketing, social media of copywriting.

Hoe hoog ligt het salaris van een online marketeer?

Als startend/junior online marketeer ligt je salaris vanzelfsprekend lager dan wanneer je als senior online marketeer aan de slag gaat. Als starter is een salaris van €2548.- bruto gebruikelijk bij een 40-urige werkweek en als ervaren administratief medewerker verdien je naar verwachting een salaris rond de €4583.-. Heb je ambities om door te groeien in het vak, dan is het kiezen van een 1 van de hierboven benoemde specialisatie een logische stap.

Welke diploma’s heb je nodig voor een marketing carrière?

Er zijn verschillende opleidingen die je uitgebreid voorbereiden op een succesvolle carrière in de marketing. Welke? Denk aan de hbo studies commerciële economie, marketing & communicatie, creative business of marketing management. Stuk voor stuk geven ze een goede indruk van hoe het is om in een marktetingjob te werken. Waar het succesvol afronden van 1 van de bovenstaande opleidingen een mooi startschot is voor een marketingcarriere, blijft het vooral een ervaringsvak waarin ambitie, leergierigheid en een gezonde dosis ambitie je ook een stuk verder helpen. Dit maakt het hebben van een relevant diploma een voordeel, maar lang niet altijd een harde eis om het als marketeer te maken.

Meer marketing vacatures?

Laat even je e-mailadres achter

WIL JIJ EEN LEUKE BAAN?
SCHRIJF JE IN