De voordelen van een uitzendbureau
 

5 voordelen van het werken via een uitzendbureauKrijg jij ook spontaan last van keuzestress na je studie bij het zoeken van een baan? Als student of starter maak je onderdeel uit van de beroepsbevolking…en dat is te merken ook! Want op welke vacatures ga je reageren? Wel of niet via een uitzendbureau? Ga je voor een baan onder je studieniveau of duik jij meteen het diepe in?
Daarnaast is het aantal verschillende bijbanen, tijdelijke banen en type startersfuncties gigantisch. Het is dan best lastig zijn om voor jezelf de juiste functies te vinden! Want hoe weet je nou wat specifiek voor jóu werkt? No worries! We help you out! Het werken via een uitzendbureau brengt namelijke vele onverwachte voordelen met zich mee. Hieronder noemen we er vast vijf voor je!


1. Veel vacaturesAls je bij een uitzendorganisatie ingeschreven staat, zie je een groter aanbod van vacatures, vaak toegespitst op jouw vakgebied en wensen. Een uitzendbureau werkt in opdracht van werkgevers. Deze werkgevers vertrouwen erop dat het uitzendbureau precies de juiste kandidaten voorstelt/aanneemt. Met als resultaat dat jij als werkzoekende vaak veel passende vacatures krijgt aangeboden. Schrijf je in en zorg voor goed contact met jouw intercedent/recruiter (of zoals bij Work-on Uitzendbureau: Een Talent Coach) Daarmee vergoot jij de kans op een leuke baan!


2. OndersteuningEen uitzendbureau zal jou altijd helpen bij het vinden van leuke banen. Een goed uitzendbureau bekommert zich ook om jou nadat je ergens bent begonnen. Ze helpen je met vragen over loon, ziekte, verlof en met hulpvragen op de werkvloer. Ook kunnen ze je helpen tijdens de sollicitatieprocedure. Bijvoorbeeld met tips over hoe je een goed cv maakt of waar je op moet letten bij een sollicitatiegesprek.


3. Groei en keuzesEen goed uitzendbureau neemt jouw groei en wensen te allen tijden serieus en ze willen je dan ook door bemiddelen naar de volgende stap in je carrière, wanneer jij er aan toe bent om verder te groeien. Zo kun jij je talenten optimaal benutten. Daarnaast hebben zij de kennis en het netwerk in huis en zullen ze deze met plezier voor jou inzetten. Vergeet niet…het uitzendbureau heeft daar ook baat bij. Ze hebben dan weer een tevreden kandidaat én een tevreden opdrachtgever! Win-win-win!


4. FlexibiliteitWerken via een uitzendbureau is flexibel. Je kan de eerste periode je baan opzeggen wanneer je maar wil (zelfs binnen een dag). Dat is handig als je spontaan besluit op wereldreis te gaan, een extra vak te volgen of toch veel meer wil werken! Naarmate jij meer of minder wil werken kan het uitzendbureau de mogelijkheden voor je aanpassen. Ben je toe aan vastigheid? Dan kun je dat gewoon aangeven. Een goed uitzendbureau zal je ook voor lange tijd kunnen detacheren of zelfs aan een vaste baan bij een opdrachtgever helpen.


5. Snel een baanVia een uitzendbureau begin je vaak sneller met geld verdienen. De sollicitatieprocedure is namelijk vaak korter. Zo is het niet ongebruikelijk dat je al binnen 3 dagen op je nieuwe werkplek zit! Het uitzendbureau is verantwoordelijk voor een goede match. Dus als ze jou geselecteerd hebben en ze zijn enthousiast…Geloof me…dan heb je de baan al voor 80%! Daarna gaat het dus vaak snel, want met een voorstel naar de opdrachtgever (het bedrijf waar jij gaat werken) en een goed woordje …is de laatste stap zo geregeld. Score!