WAKE-UP
CALL

Ben jij al bezig met je toekomst?

We kunnen er niet omheen dat we in een crisis beland zijn, maar wist je dat het Chinese teken voor ‘crisis’ ook het Chinese teken voor ‘kans’ is? Kansen creëren en deze ook benutten. Als Work-on vinden wij het belangrijk om deze kansen aan jou als starter te blijven bieden. Zeker in deze tijd. Wij gingen daarom met studenten en starters in gesprek in het Oosterpark in Amsterdam, de stad waar de vacatures het hardst gedaald zijn als gevolg van de crisis. Hoe ga je als starter om met de groeiende werkloosheid en hoe zit dat met de toekomst?

Dat COVID-19 de gehele maatschappij op zijn kop zet, is niets nieuws meer. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit virus een gigantische impact heeft op de arbeidsmarkt. Een terugval in werkeloosheid van deze omvang is sinds 2003 niet meer voorgekomen. Met name bij jongeren was deze daling het grootst. De krapte op de arbeidsmarkt blijft sinds het uitbreken van de crisis op hoog niveau.

Op vrijdag 12 juni vroegen wij daarom aandacht voor studenten en starters over dit onderwerp. Een ding was duidelijk: het was best even schrikken. Een jaar geleden lagen de kansen voor deze doelgroep nog voor het oprapen, en dat ziet er nu echt anders uit. De horeca- en evenementenbranche worden het hardst getroffen en zo ook de banen die veelal door jongeren vervuld worden. Met relatief weinig werkervaringen (en vaak nog minder centen op de spaarrekening), betekent dat voor de meesten dat zij geconfronteerd worden met instabiliteit en financiële stress. Dat vraagt dat om veerkracht.

Ondanks het gegeven dat veel vacatures ‘on hold’ zijn gezet de afgelopen maanden, zien wij de potentie en veerkracht van starters in de gesprekken die we (ook buiten het park) veelal gevoerd hebben. Wij blijven daarom net als jullie positief en kijken met jou mee naar kansen om jou als starter door de crisis heen te slepen. Het goede nieuws is ten eerste dat de daling van het aantal vacatures steeds meer afvlakt. Daarnaast weten we dat jij meer kan en bent dan wat er op jouw diploma staat. Met een breed scala aan mogelijkheden die de digitale werkomgeving biedt willen we daarom op afstand toch dichtbij blijven en met je in gesprek gaan om actief mee te denken en alternatieve vacatures te bespreken door ons netwerk in te zetten.

Ondanks het gebrek aan face to face contact, is er toch persoonlijk contact maar dan op afstand. Precies dít persoonlijke contact willen wij inzetten. Kunnen jullie niet naar ons komen, dan komen wij naar jullie toe. Geen probleem!

Solliciteren kun je leren,
daar zijn we van overtuigd

Meer lezen over hoe je solliciteert? Of hoe je een goed sollicitatiegesprek voert? Lees rustig verder. We vertellen er alles over in onze blogs.

 

Solliciteren kun je leren,
daar zijn we van overtuigd

Meer lezen over hoe je solliciteert? Of hoe je een goed sollicitatiegesprek voert? Lees rustig verder. We vertellen er alles over in onze blogs.

Mogen wij je helpen?

Op zoek naar een leuke baan?

Of een nieuwe collega?

 


     

    Mogen wij je helpen?

    Op zoek naar een leuke baan?

    Of een nieuwe collega?