Online marketeer vacatures

Ben jij fan van testen en analyseren en ben je voorzien van een scheutje lef? Dan schuilt er mogelijk een toekomstig online marketeer in je. Wat doet een online marketeer? Welk salaris krijgt een online marketeer? Een antwoord op deze en al je andere vragen ontdek je op deze pagina.

Actuele online marketeer vacatures

Wat is een online marketeer?

Een online marketeer is iemand die beroepsmatig online marketing taken uitvoert. Vaak namens een organisatie. En online marketing dan? Dat is het promoten van producten van diensten via het internet. Korter is het niet samen te vatten. De term online marketing draait dus om het onder de aandacht brengen van iets bij de doelgroep. Hoe je dit precies aanpakt en welk kanaal je als online marketeer precies inzet is afhankelijk van de bepaalde online marketingstrategie.


Hoe ziet een werkdag eruit voor een online marketeer?

Een standaard werkdag van een online marketeer laat zich niet makkelijk schrijven. Wel draait ‘ie om marketing en komt er de nodige creativiteit bij kijken. Hoe een werkdag er werkelijk uitziet hangt uiteraard sterk af van organisatie waar iemand werkzaam is. Waarschijnlijk start je iedere dag met een kick-off met je team om de prioriteiten van die dag te bepalen. Als startend online marketeer zal je focus liggen op het uitvoeren van een bepaalde strategie. Meer ervaring in de pocket? Dan word je mogelijk ook zelf verantwoordelijk voor het bedenken van deze online marketing strategie, voor je ‘m daadwerkelijk gaat uitvoeren. Gebruikelijke taken die op een standaard werkdag voorbij komen richten zich op het Naast het creëren van de verschillende content items is de kans groot dat er op een gebruikelijke werkdag momenten van brainstormen, redigeren of het doen van onderzoek naar de doelgroep voorbij komen. Uiteraard richt een online marketeer zich niet alleen tot het maakproces. Ook een moment van analyse hoort bij de job. Heeft iets beter of minder gepresteerd dan gedacht en waar zat ‘m dit in? Hoeveel tijd je voor iedere to do nodig hebt en in welke volgorde dit elkaar opvolgt is vaak een eigen verantwoordelijkheid. Alleen de persoon in kwestie heeft een goed en helder overzicht m.b.t. alle naderende deadlines. Deze stem je af met klanten of collega’s wanneer dit aan de orde is. Ga je een onderdeel vormen van een marketingteam? Dan tref je collega’s met andere specialisaties aan. Van UX/UI designers tot copywriters, seo specialisten of social media marketeers.
Je grootste focus? De online zichtbaarheid en de bijbehorende online merkpositie naar een hoger niveau tillen. Hiervoor ga je vooral veel onderzoek doen naar zowel de concurrentie als naar meerdere doelgroepen, nog meer testen, uiteindelijk analyseren en alles finetunen.

Past het beroep online marketeer bij jou?

Die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. Wel weet ik dat het helpt wanneer je over een aantal eigenschappen beschikt die in een rol van online marketeer goed van pas komen. Denk aan analytisch vermogen, nieuwsgierig zijn, strategisch kunnen denken, resultaatgericht zijn en graag willen samenwerken. Knik je nog altijd ‘ja’? Dan is de kans groot dat er een goede online marketeer in jou schuilt. Om tot de beste resultaten te komen heb je niet alleen je skills, maar waarschijnlijk ook je collega’s nodig. Grote kans dus dat jij je als online marketeer straks in een team vol seo specialisten, copywriters en content marketeers begeeft.

Hoe vergroot je de kansen om als online marketeer aan de slag te gaan?

Garanties dat je ergens wordt aangenomen als online marketeer kan ik je helaas niet geven. Wel helpt het sterk wanneer je thuis bent in de marketing. Bijvoorbeeld na het afronden van een erkende marketing opleiding of een (online) cursus. Laat daarnaast je eerdere werk voor je spreken door het te bundelen in een persoonlijk portfolio. Hoe meer van je eerdere werk je kan delen, des te groter de indruk die je gaat achterlaten tijdens een sollicitatie. Heb je het design voor een nieuwe website samengesteld tijdens je opleiding, een conversiedoel ruimschoots overtroffen of verbluffende resultaten bereikt via een A/B test? Maak het zo zichtbaar mogelijk voor de organisatie waar je solliciteert om je kans op succes van een boost te voorzien. Last but not least: Door relaties op te bouwen met andere professionals in je vakgebied blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste trends, maar maak je jezelf ook beter zichtbaar voor potentiële werkgevers. Waar je vakgenoten zoal tegenkomt? Het bezoeken van een vakbeurs of een ander marketing event is altijd een goede optie.

Wat verdient een online marketeer?

Momenteel ligt het gemiddeld maandsalaris van een online marketeer in Nederland op €2.800.- bruto. Dit tik je als starter uiteraard niet direct aan. In ruil voor alles wat je doet mag je als starter uitgaan van een salaris vanaf €2300.- tot €2600.-. Heb je meer ervaring? Dan mag je rekenen op een salaris van €3000.- tot €4000.-. Werken als online marketeer is ook via Work-on mogelijk. Waar precies? Dat zie je in ons actuele vacatureaanbod.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als online marketeer?


Als startend online marketeer is het aan je begin van je carrière logisch dat je start in een junior rol. Al is er in deze functie geen gebrek aan doorgroeimogelijkheden. Welke kant dat opgaat heb je uiteraard altijd zelf in de hand. Doorgroeien richting een functie als senior online marketeer ligt het meest voor de hand. Ook een stap maken en als ZZP’er aan de slag gaan is een optie. Zo werk je zelfstandig op projectbasis en bouw je op je eigen manier aan een succesvolle carrière. Liever een specialisatie kiezen? Dan is doorgroeien naar een rol als SEO marketeer of content marketeer altijd een optie.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als online marketeer?


Als startend online marketeer is het aan je begin van je carrière logisch dat je start in een junior rol. Al is er in deze functie geen gebrek aan doorgroeimogelijkheden. Welke kant dat opgaat heb je uiteraard altijd zelf in de hand. Doorgroeien richting een functie als senior online marketeer ligt het meest voor de hand. Ook een stap maken en als ZZP’er aan de slag gaan is een optie. Zo werk je zelfstandig op projectbasis en bouw je op je eigen manier aan een succesvolle carrière. Liever een specialisatie kiezen? Dan is doorgroeien naar een rol als SEO marketeer of content marketeer altijd een optie.

Solliciteer als online marketeer bij Work-on

Heb je genoeg gelezen en ga je het liefst zelf aan de slag? Work-on helpt jou graag aan die te gekke baan als SEO specialist die bol staat van de doorgroeimogelijkheden en werkplezier.

WIL JIJ EEN LEUKE BAAN?
SCHRIJF JE IN