Vacatures Startersfunctie

Is klantvriendelijkheid jouw 2e naam en staat het helpen van andere mensen hoog op je wishlist als het op een nieuwe job aankomt? Dan is de kans groot dat er een top support medewerker in jou schuilt. Maar misschien heb je eerst de nodige vragen over dit beroep. Wat doet een support medewerker precies? Welk salaris verdient een support medewerker en wat heb je nodig om als support medewerker aan de slag te gaan? Een antwoord op deze en al je andere vragen ontdek je op deze pagina.

Actuele Startersfunctie vacatures

Wat moet iemand bij een startersfunctie doen/kunnen?

De term startersfunctie is van toepassing op een baan die in te vullen is door een starter op de arbeidsmarkt. Ongeacht of het een startersfunctie in hr, administratie, marketing of sales betreft. Het begrip startersfunctie staat daarmee los van het vakgebied waarin iemand actief is. Kenmerkend aan een startersfunctie is dat men spreekt van taken, niet van verantwoordelijkheden. Die laatste categorie krijgt iemand pas toegewezen wanneer ze een meer senior rol bekleden. Kijkend naar een skill set die nodig is om je te kunnen redden binnen een startersfunctie, springen kwaliteiten als zelfstandig en georganiseerd kunnen werken eruit. Goed luisteren, instructies opvolgen, zaken snel eigen maken en helder communiceren zijn daarnaast eigenschappen die helpen om te kunnen groeien binnen een iedere startersfunctie.

Hoe krijg ik een startersfunctie?

Het binnenhalen van een startersfunctie start met een sollicitatie. Aangezien ervaring nog niet nodig is binnen een startersfunctie is het vooral belangrijk om voor jezelf te besluiten wat je precies wil gaan doen. In welk vakgebied wil je aan de slag of in welke rol en welke kwaliteiten heb je om het in die functie te gaan maken? Die startersbaan haal je sneller binnen wanneer aan kan tonen over die specifieke set aan skills beschikt. Denk aan leergierigheid, goed kunnen luisteren, een positieve instelling en een goede dosis ambitie. Al deze skills kun je samenvatten op je cv. Om tijdens je sollicitatie zelf zo goed mogelijk voor de dag te komen is een goede voorbereiding essentieel. Work-on is als uitzendbureau gespecialiseerd in jobs voor starters en studenten. Benieuwd naar onze actuele aanbod aan startersfuncties? Je treft ze allemaal aan in het vacatureoverzicht.

Wat zijn de kenmerken van een goede startersfunctie?

Een goede startersfunctie is te herkennen aan een aantal kenmerken. Ongeacht of het om een job in marketing, hr, administratie of logistiek gaat. Zo begin je binnen een startersfunctie altijd met een gestructureerd inwerktraject. Tijdens je inwerktraject krijg je een introductie van de taken die je in je functie (op termijn) gaat uitvoeren. Aangezien je binnen een startersfunctie geen ervaring nodig hebt binnen de functie of het vakgebied is het belangrijk dat je de ruimte krijgt om fouten te maken en hiervan te leren. Stuk voor stuk gaan ze bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Naarmate jij jezelf de functie steeds meer eigen gaat maken is het belangrijk dat je ook de tijd krijgt om jezelf te ontwikkelen en eventueel door te groeien in je functie en de bijbehorende voorwaarden.

Hoe vergroot je de kansen om als starter aan de slag te gaan?

Als starter maak je een onuitwisbare eerste indruk aan de hand van een mooi cv en een dito sollicitatiebrief. Welke ervaring heb je opgedaan tijdens stages of bijbanen? Deze mag je hier zeker op vermelden. Beschik je over meerdere van de hierboven genoemde eigenschappen? Die doen het ook altijd goed bij het scoren van een startersfunctie. Heb je er daarnaast aan gedacht om gebruik te maken van je netwerk of zelfs het netwerk van jouw netwerk? Wie weet vind je jouw startersfunctie in bekende kringen.

Wat verdien je als starter?

Welk salaris je als starter ontvangt hangt natuurlijk af van de job zelf. In ruil voor alles wat je doet mag je als starter, ongeacht het vakgebied, uitgaan van een salaris vanaf €2000.- tot €2300.- bruto. Heb je meer ervaring? Dan mag je rekenen op een salaris dat snel hoger oploopt. €3000.-? €4000.-? Wie zal het zeggen. Wanneer je meer taken en verantwoordelijkheden gaat dragen zal ook de beloning die je daarvoor ontvangt snel oplopen. Beginnen binnen een startersbaan is ook via Work-on in veel categorieën mogelijk. Waar precies? Dat zie je in ons actuele vacatureaanbod. Waar precies? Dat zie je in ons actuele vacatureaanbod.

Taken en verantwoordelijkheden binnen een Startersfunctie?

Aangezien er startersfuncties te vinden zijn in allerlei vakgebieden is het lastig om hier een specifiek takenpakket aan te koppelen. Ga maar na, het takenpakket van een startend online marketeer ziet er totaal anders uit dan die van een startersfunctie binnen hr of de klantenservice. Wel is de kans zo goed als 100% dat je binnen een startersfunctie een uitvoerende rol krijgt. Waar de uiteindelijke eindverantwoordelijkheid wordt gedragen door een manager van dienst.

Taken en verantwoordelijkheden binnen een Startersfunctie?

Aangezien er startersfuncties te vinden zijn in allerlei vakgebieden is het lastig om hier een specifiek takenpakket aan te koppelen. Ga maar na, het takenpakket van een startend online marketeer ziet er totaal anders uit dan die van een startersfunctie binnen hr of de klantenservice. Wel is de kans zo goed als 100% dat je binnen een startersfunctie een uitvoerende rol krijgt. Waar de uiteindelijke eindverantwoordelijkheid wordt gedragen door een manager van dienst.

Solliciteer als starter bij Work-on

Heb je genoeg gelezen en ga je het liefst zelf aan de slag? Work-on helpt jou graag aan die te gekke baan als starter die bol staat van de doorgroeimogelijkheden en werkplezier.

WIL JIJ EEN LEUKE BAAN?
SCHRIJF JE IN