Vacatures Callcenter medewerker

Sta jij bekend als klantvriendelijk, beschik je over een scherp luisterend oor en help je graag andere mensen? Dan is de kans groot dat er een callcenter medewerker in je schuilt. Maar misschien heb je eerst de nodige vragen over dit beroep. Wat doet een callcenter medewerker precies? Welk salaris verdient een callcenter medewerker en wat heb je nodig om als callcenter medewerker aan de slag te gaan? Een antwoord op deze en al je andere vragen ontdek je op deze pagina.

Actuele Callcenter medewerker vacatures

Wat doet een Callcenter medewerker?

Als callcenter medewerker sta je dagelijks een grote groep huidige en/of potentiële klanten te woord. Hoe? Waarschijnlijk per telefoon. Al is er ook een kans dat het contact verloopt via mail, chat of whatsapp. Grote kans dat ze op de callcenter afdeling uitkomen omdat ze een vraag of vastloper hebben over of rondom een specifieke product of dienst. En jij? Jij zorgt voor een antwoord of een oplossing. Als callcenter medewerker zorg je ervoor dat iedere beller zich gehoord en geholpen voelt. Naast het belangrijke stuk klantcontact zorg je als callcenter medewerker altijd voor een volledige administratieve afhandeling en voor een juiste opvolging. Als callcenter medewerker kan je zowel een outbound als een inbound functie hebben. Het verschil tussen beide? Als inbound callcenter medewerker word jij gebeld door mensen die iets van jou vragen of nodig hebben, als outbound callcenter medewerker is het precies andersom. In dat geval bel jij namens een bedrijf of organisatie naar (potentiële) klanten op om ze te informeren over een dienst of product.

Hoe word ik een Callcenter medewerker?

Een baan als callcenter medewerker begint met een sollicitatie. Om uit te groeien tot een goede callcenter medewerker gaat vooral het opdoen van ervaring je verder helpen. Naast het leren door ‘te doen’ helpen eigenschappen als goed kunnen luisteren, communicatieve vaardigheden, een positieve instelling en een groot empatisch vermogen sterk om het te maken in dit vak. Er zijn tegenwoordig ook specifieke opleidingen, online cursussen en trainingen die je klaarstomen voor een mooie carrière als callcenter medewerker. Wat je hierin leert? Denk aan het omgaan met verschillende soort klanten en het onmisbare stuk helder communiceren. Zowel in woord als geschrift. Zo leer je niet alleen om duidelijk te zijn richting de klant, maar ook richting je collega’s die mogelijk voor een opvolging moeten zorgen.

Wat zijn de eigenschappen van een goede Callcenter medewerker?

Als callcenter medewerker moet je het vooral leuk vinden om anderen te helpen. Naast het behulpzame, helpen zojuist benoemde eigenschappen als goed kunnen luisteren, communicatieve vaardigheden, een positieve instelling en een groot empatisch vermogen. Skills als deze dragen niet alleen bij aan een mooie carrière, ze helpen je bovendien om het heel leuk te vinden. Aan de hand van de werkwijze luisteren, samenvatten, doorvragen ga je in deze branche mooie stappen zetten. Waar je in deze rol niet alleen goed nieuws gesprekken voert, krijg je ook af en toe te maken met boze of teleurgestelde klanten. Het kan daarom geen kwaad om figuurlijk stevig in je schoenen te staan en over een goed relativeringsvermogen te beschikken.

Hoe vergroot je de kansen om als Callcenter medewerker aan de slag te gaan?

Garanties dat je ergens wordt aangenomen als callcenter medewerker kan ik je helaas niet geven. Wel helpt het sterk wanneer je kan aantonen dat je over de eerder benoemde eigenschappen beschikt. En je laat blijken dat je het leuk vindt om in dit vakgebied aan het werk te gaan. Heb je daarnaast eerder klantgericht werk gedaan? In een winkel of ergens achter de kassa, laat dit zien op je cv en je scoort zeker bonuspunten. Ben je goed met de Engelse taal? Dan komt in vele gevallen goed van pas. Ook het bijspijkeren van je Office skills vergroot in dit vak je kans op een baan. Een job als callcenter medewerker bied je bovendien een mooie kans om je communicatie skills een boost te geven en eventueel door te groeien richting een rol als customer service medewerker of klantadviseur.

Wat verdient een Callcenter medewerker?

In ruil voor alles wat je doet mag je als starter uitgaan van een salaris vanaf €1750.- tot €1800.- bruto. Heb je meer ervaring? Dan mag je rekenen op een salaris van €2050.- tot €2250.-. Werken als callcenter medewerker is ook via Work-on mogelijk. Werken als customer service medewerker is ook via Work-on mogelijk. Waar precies? Dat zie je in ons actuele vacatureaanbod.

Taken en verantwoordelijkheden van een Callcenter medewerker?

Zoals eerder benoemd draait een rol als callcenter medewerker om klantvriendelijkheid. Je helpt een (potentiële) klant met het beantwoorden van een vraag, het verhelpen van een vastloper of het oplossen van een klacht. Daarnaast is de kans heel groot dat je in je functie ook verantwoordelijk bent voor:

  • het voorzien in informatie en advies aan de (potentiële) klant
  • het verzorgen van een volledige administratieve afhandeling
  • up- of cross selling van producten of diensten

Taken en verantwoordelijkheden van een Callcenter medewerker?

Zoals eerder benoemd draait een rol als callcenter medewerker om klantvriendelijkheid. Je helpt een (potentiële) klant met het beantwoorden van een vraag, het verhelpen van een vastloper of het oplossen van een klacht. Daarnaast is de kans heel groot dat je in je functie ook verantwoordelijk bent voor:

  • het voorzien in informatie en advies aan de (potentiële) klant
  • het verzorgen van een volledige administratieve afhandeling
  • up- of cross selling van producten of diensten

Solliciteer als Callcenter medewerker bij Work-on

Heb je genoeg gelezen en ga je het liefst zelf aan de slag? Work-on helpt jou graag aan die te gekke baan als callcenter medewerker die bol staat van de doorgroeimogelijkheden en werkplezier.

WIL JIJ EEN LEUKE BAAN?
SCHRIJF JE IN