Financieel administratief medewerker vacatures

Duik jij graag in de cijfers en is ‘overzicht creëren’ jouw 2e naam? Dan schuilt er mogelijk een toekomstige financieel administratief medewerker in jou. Maar misschien heb je eerst de nodige vragen over dit beroep. Wat doet een financieel administratief medewerker precies? Welk salaris krijgt een financieel administratief medewerker? En waar vind je relevante financieel administratieve vacatures? Een antwoord op deze en al je andere vragen ontdek je op deze pagina.

Wat doet een financieel administratief medewerker?

Als financieel administratief medewerker staat de financiële administratie voor jou centraal. Dat is niks nieuws. Wat mogelijk wel nieuw voor je is, is dat je in deze rol veel schakelt tussen de verschillende afdelingen. Verder is het als financieel administratief medewerker sterk de vraag in welke branche of rol je actief bent. Van het opstellen en/of controleren van facturen tot een boekhouding die tot in de puntjes verzorgd is. Als financieel administratief medewerker kan en mag je het allemaal naar je toe gaan trekken. Ingezoomd op je takenpakket, vind je de onderstaande to do’s mogelijk terug in jouw agenda:

  • debiteuren-, crediteuren-, personeels- of salarisadministratie
  • het hebben van klantcontact via verschillende kanalen
  • het verwerken en beheren van documenten
  • het verwerken van betalingen
  • toezien op een juiste uitvoering van meerdere processen en/of systemen

Hoe ziet een werkdag eruit voor een financieel administratief medewerker?

Een standaard werkdag van een financieel administratieve medewerker laat zich niet makkelijk uitrekenen. Zo schakel je elke dag met andere mensen over financiële kwesties en vele andere onderwerpen. Hoe je dag eruit ziet hangt sterk af van de organisatie waar je werkzaam bent. Grote kans dat je start met een kort teamoverleg. Wie focust zich vandaag waarop en ervaart iemand nog vastlopers? Niemand? Loopt alles op de afdeling op rolletjes? Ja? Winst!

Taken die op je dagelijkse lijstje staan? Denk dan aan het up-to-date houden van de boekhouding, het controleren of inkomende en uitgaande betalingen goed verwerkt zijn en het opstellen en/of controleren van facturen. Voor een financiele administratieve functie is het aannemelijk dat deze wordt uitgevoerd tussen de standaard kantoortijden van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Past het beroep financieel administratief medewerker bij jou?

Die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. Wel weet ik dat het helpt wanneer je over een aantal eigenschappen beschikt die in een rol als financieel administratief medewerker goed van pas komen. Denk aan goede communicatieve en organisatorische vaardigheden. Plus het vermogen om altijd het overzicht te bewaren en ook een sterk cijfermatig inzicht gaat je aanzienlijk helpen binnen deze job. Herken jij jezelf hier nog altijd in? Dan is de kans groot dat er een goede financieel administratief medewerker in jou schuilt. En dat je het nog leuk gaat vinden ook! Bemoei jij je daarnaast graag met procesoptimalisaties? Dan scoor je bonuspunten. Om tot de beste resultaten te komen heb je niet alleen je skills, maar waarschijnlijk ook je collega’s nodig. Grote kans dus dat jij straks in een team vol front office medewerkers, projectmanagers en backoffice medewerkers begeeft.

Hoe vergroot je de kansen om als financieel administratief medewerker aan de slag te gaan?

Garanties dat je ergens wordt aangenomen als financieel administratief medewerker kan ik je helaas niet geven. Wel helpt het sterk wanneer je een gerichte opleiding op zak hebt. Wil je als financieel administratief medewerker aan de slag? Dan komt een financieel administratief diploma goed van pas. Wel ervaring met (1 of meerdere van de) taken binnen het takenpakket, maar niet binnen een gelijke rol? Geef dit dan aan op je cv of in je motivatiebrief. Bijvoorbeeld wanneer je eerder gewerkt hebt binnen bepaalde programma’s, boekhoudtaken hebt uitgevoerd voor je sportclub of studentenvereniging. Weet jij wat het is om met cijfers te werken? Maak het zo zichtbaar mogelijk en voor je het weet mag jij jezelf rijk rekenen. Last but not least: Door relaties op te bouwen met andere professionals in je vakgebied blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste trends in de branche, maar maak je jezelf ook beter zichtbaar voor potentiële werkgevers. Je zal de eerste niet zijn die via mond-tot-mond reclame aan een toffe functie komt.

Wat verdient een financieel administratief medewerker?

In ruil voor alles wat je doet mag je als startend financieel administratief medewerker uitgaan van een salaris vanaf €1800.- tot €2200.- bruto. Heb je meer ervaring? Dan mag je rekenen op een bruto maandsalaris van €2400.- tot €2800.-. Het gemiddeld salaris ligt op €2350.- bruto per maand. Ontwikkel je jezelf tot een financieel specialist? Dan is de kans groot dat je er ook in salaris snel op vooruit gaat. Zo zijn salarissen tot €5000.- bruto zeer gangbaar in deze branche. Werken als financieel administratief medewerker is ook via Work-on mogelijk. Waar precies? Dat zie je in ons actuele vacatureaanbod.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als financieel administratief medewerker?

Als startend financieel administratief medewerker is het aan je begin van je carrière logisch dat je start in een junior rol. Maar binnen deze functie aan doorgroeimogelijkheden geen gebrek. Welke kant dit opgaat heb je grotendeels zelf in de hand. Afhankelijk van je voorkeuren. Ga je voor een senior rol of heb je de ambitie om jezelf te specialiseren? Dan ligt doorgroeien richting een aantal financiële functies voor de hand.

Solliciteer als Financieel administratief medewerker bij Work-on

Heb je genoeg gelezen en ga je het liefst zelf aan de slag? Work-on helpt jou graag aan die te gekke baan als financieel administratief medewerker die bol staat van de doorgroeimogelijkheden en werkplezier.

WIL JIJ EEN LEUKE BAAN?
SCHRIJF JE IN