Blog

Worden we de dikste generatie ooit?

23 augustus 2020 | Leestijd: 3 - 5 minuten
Worden we de dikste generatie ooit?
Ingo

Worden we de dikste generatie ooit?

Nu thuiswerken nog altijd de norm blijft is de vraag: beweeg jij dagelijks wel genoeg? Uit recent onderzoek blijkt dat de fietstochtjes naar kantoor of wandelingen richting het station niet worden gecompenseerd. Behoor jij tot de 40% van de Nederlanders die inmiddels heeft aangegeven af te willen afvallen? En voeg je ook de daad bij het woord? Of gaan we echt de verkeerde kant op en staan we straks bekend als de dikste generatie ooit?


Hoe zit het bij jou?

Eerlijk zeggen, kom jij nog aan de voorgeschreven 30 minuten beweging per dag? Of weet je na het dichtklappen van je laptop na een dag thuiswerken niet hoe snel je met een pak stroopwafels op de bank moet ploffen voor een lang avondje Fortnite. Natuurlijk mogen die avonden er ook zijn. Geen probleem. Waar je over na wil denken is of dat ene uurtje sporten per week nog voldoende is. Helemaal nu je niet meer dagelijks met je collega’s wandelt of op die fiets springt richting kantoor. Van baantjes zwemmen tot hardlopen of crossfit, wat je sport ook is, wat dacht je ervan er een extra uurtje per week voor in je agenda te zetten? Kan geen kwaad, toch?

Wat zeggen de harde cijfers?

Tuurlijk, roepen dat ik overdrijf is makkelijk. Hoe harder je dat roept, hoe meer je laat zien dat ik gelijk heb. De keiharde cijfers spreken voor zich. 50,1% van de Nederlandse bevolking kampt inmiddels met overgewicht. Onder 18 tot 34 jarigen ligt dit percentage op 33,6%. 33,6!! Als het niet 1 van je buren is, ben jij het. Zo erg is het dus. Waar gaat dit eindigen? Dat moet anders kunnen..

Zo kan het dus ook

Benut je gebrek aan reistijd
37 minuten. Zolang doen we er in Nederland gemiddeld over om vanuit huis naar kantoor te komen. Doe dat aantal minuten keer twee en je hebt met het wegvallen van deze reistijd opeens een flink stuk dag over. Hoe ga je deze besteden? Blijf je ‘s ochtends langer in je bed liggen? Of ga jij na je ontbijt voor een verfrissende wandeling? Toegegeven: ik ga zelf ook bijzonder goed op de eerste optie, maar elke dag? Pick your battles!

Ga eens voor een lopend overleg
Staat vandaag online overleg nummer zoveel in de agenda? Waarom combineer je deze niet met een nieuwe wandeling. De frisse lucht doet iedereen, inclusief het concentratieniveau, zonder twijfel goed. Voor je het weet zit je op deze manier aan die 30 minuten per dag. En die gebruikelijke achtergrond? Die kunnen je collega’s inmiddels toch dromen.

Kom na elke afgeronde taak van je plek
Een goede werkplek is van groot belang. Tot zover niks nieuws. Hoe comfortabel hij ook is, af en toe achter je bureau vandaan komen is net zo waardevol. Dus ga af en toe eens omhoog. Heb je een taak afgerond? Pak dan je kans en zoek wat beweging. Ga 3 keer de trap op en af, ruim je vaatwasser in of hang tussendoor snel de was op. Ben je daar na 17:00 uur ook gelijk vanaf. Bedenk het zo gek en het kan.
Omdat we allebei weten dat je het niet zover wil laten komen. Hup joh!

You’ve got this.

Worden we de dikste generatie ooit?

Ingo

23 augustus 2023

Meer voor jouw carrière

mei 20, 2021

Wie, wat, waar, wanneer en hoeveel vakantiegeld? Alles op een rijtje

Vakantiegeld. Met het einde van mei in zicht ben je de extra inkomsten misschien al aan het uitgeven. Best handig om dan te weten wanneer jij het op je rekening mag verwachten. […]
april 20, 2021

De ‘War for Talent’ staat op het punt van uitbreken | Radio 1 & omroep WNL

De ‘War for Talent’ staat op het punt van uitbreken. In het radioprogramma ‘Stand van Nederland: De zomer van 2021: Generatie Next’ legt Work-ons marketing manager Michiel Faasse uit dat 2020 een […]
januari 18, 2021

Stijgende CAO-lonen; hoe zit dat?

De CAO lonen zijn in 2020 met 3% gestegen. De grootste stijging in 12 jaar. We zitten nog steeds middenin een crisis en jouw loon is misschien al maanden bevroren. Dus, hoe […]