Blog

Valerie zocht een nieuwe baan en vond er een via Work-on

28 februari 2023 | Leestijd: 4 - 6 minuten
Valerie zocht een nieuwe baan en vond er een via Work-on
Ingo

Valerie zocht een nieuwe baan en vond er een via Work-on

Valerie

Solliciteren. Best een ding. Voordat je uiteindelijk die knop echt hebt ingedrukt, heb je het ongetwijfeld al 10 keer overwogen. Afgewogen. Wil je wel echt weg bij je huidige werkgever? Brengt een nieuwe uitdaging je verder? Wat wil je gaan doen? Past die vacature bij je? Hoe weet je zeker dat dit de functie is die je wilt gaan vervullen? Iedere topper die via Work-on aan de slag gaat heeft ooit op hetzelfde punt gestaan als jij nu staat of mogelijk komt te staan in de komende dagen, weken of maanden. Wat is er waardevoller dan van deze groep te horen hoe zij hun sollicitatie hebben ervaren? Wat hun ertoe dreef om op die knop te drukken en misschien nog wel belangrijker: hoe ze er nu op terugkijken.
Dit is het verhaal van Valerie.

Je hebt recent succesvol gezocht naar een nieuwe baan. Weet je nog wanneer je voor het eerst dacht aan opnieuw solliciteren?

‘Ik was vooral toe aan een nieuwe baan, omdat ik klaar was met de vorige. Ik heb eerder in de horeca gewerkt en geen zin meer had in de onregelmatigheid en bijbehorende werktijden. De dagen waarop je om 23.00 uur thuis komt uit werk vielen me steeds zwaarder. De behoefte aan stabiliteit en een ‘9 tot 5 baan’ nam daardoor toe.’

Dus ben je om je heen gaan kijken. Hoe ben je begonnen?

‘Ja, ik ben niet iemand die dingen halsoverkop doet dus ik ben vooral rustig om mij heen gaan kijken. Vooral online via LinkedIn en de bekendere banensites. Daar vond ik een groot aanbod aan banen, maar niet direct iets wat 1 op 1 aansloot bij mijn studie achtergrond. Daar werd het maken van een keuze niet makkelijker van. Online kom je in no-time genoeg vacatures tegen, maar van welke je uiteindelijk echt gelukkig wordt is niet altijd makkelijk in te schatten.’

Waar liep je in je zoektocht tegenaan?

‘Als ik een vacature zie denk ik direct: Sluiten de functie-eisen aan bij wat ik kan? Ik ben nooit iemand geweest die spontaan op een vacature solliciteert. Liever doe ik eerst extra navraag. Ik wil weten waar ik terecht kom. Past dit bij me? Wat voor mensen werken hier? Ik wist wat ik niet meer wilde, maar niet kon vertellen waar ik wel naar op zoek was. Wat wil ik? Waar ben ik goed en in waar word ik enthousiast van? Waar krijg ik energie van? Helemaal zelf een antwoord op deze vragen vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig heb ik hier met vrienden en familie goede gesprekken over gehad.’

Hoe ben je bij Work-on uitgekomen?

‘De neef van mijn vriend introduceerde mij aan Work-on toen ik vroeg of hij nog een leuke baan voor mij wist. “Ik heb in een verleden gewerkt voor Work-on. Daar is het wel de moeite om je even in te schrijven en even rond te kijken”, zei hij. En precies dat heb ik gedaan.’

Met welk resultaat?

‘Ik heb mijn telefoonnummer achtergelaten op de website. Met het verzoek om mij te bellen. Een uur later werd ik teruggebeld door Demi. Tijdens dat gesprek heb ik met haar besproken wat mijn situatie was en welke mogelijkheden er binnen Work-on lagen. Geen abc’tje aangezien ik niet direct kon benoemen waar ik naar op zoek was. Ik wist vooral wat ik niet meer wilde. Door de vragen die zij stelde en het gesprek dat daaruit ontstond ben ik in gaan zien dat?’

Hoe was je eerste indruk van Work-on?

‘Goed! Dankzij het vrijblijvende kennismakingsgesprek heb ik Work-on leren kennen als een benaderbare club. Sinds ik het telefoonnummer van mijn talentcoach eenmaal heb, is het een kwestie van bellen of een appje sturen. Voor je het weet heb je reactie. Ik durf te zeggen dat ik nooit zelf van achter mijn laptop had gesolliciteerd op de functie die ik nu heb. Het leidinggevende element in mijn job zorgde in eerste instantie voor een rem. Ik dacht: “Dit kan ik niet, ik heb hier geen ervaring mee, dus hier kom ik nooit doorheen”.’

‘Mijn talentcoach heeft mij echt doen inzien dat ik hier de kwaliteiten voor heb en dat het bij me past. Verder werd er gedaan wat me was beloofd. Klinkt vanzelfsprekend misschien, maar ik heb zelf ervaren dat dit niet zo hoeft te zijn. Eerder werden beloftes dat ik teruggebeld zou worden niet nagekomen of mailtjes niet beantwoord nadat die persoon mij persoonlijk benaderd had om binnen een job aan de slag te gaan. Binnen Work-on heb ik ervaren dat het tempo hoog ligt. Men zegt dat ze voor je aan de slag gaan en in no-time zie je hier het resultaat van. Ongeacht of je met een korte vraag zit of behoefte hebt aan een diepgaander persoonlijk gesprek.’

En inmiddels zit je helemaal op je plek?

‘Dat zeker! De eerste indrukken zijn meer dan positief. Ik heb een leuk, jong en gedreven team om me heen. Dit maakt het kneedbaar en gemakkelijker om zelf sturing aan te geven. Ik merk dat ik assertiever ben geworden van de functie zelf. Achteraf zie ik het als een logische stap omdat ‘ie aansluit bij het servicegerichte deel waar ik al in thuis was. Daarnaast heeft het leidinggevende deel een extra dimensie aan mijn job gegeven. Lang verhaal kort: een nieuwe uitdaging waarvan ik voel dat ik ‘m aankan. Ik kijk ernaar uit om mezelf hier de komende jaren verder te ontwikkelen.’

Valerie zocht een nieuwe baan en vond er een via Work-on

Ingo

28 februari 2023

Mogen wij jou helpen?

 

   

  Meer voor jouw carrière

  januari 17, 2024
  Blog_blijven hangen in een baan

  Waarom je blijft werken in een baan die niet gelukkig maakt

  Je bent gevoelsmatig klaar met je huidige baan, maar blijft toch zitten waar je zit. Herkenbaar? Jij niet alleen. Uit recent onderzoek van organisatiepsycholoog Merel Feenstra-Verschure blijkt dat 1 op de 5 […]
  oktober 26, 2023
  Blog_solliciteren met ChatGPT

  Je sollicitatiebrief schrijven met Chat GPT: Slim of niet?

  Ervaar jij het als een drempel om ergens te solliciteren? Dan hangt dit mogelijk samen met de verwachting dat je een indrukwekkende sollicitatiebrief schrijft. Niet jouw specialiteit, eerder een noodzakelijk kwaad. Klinkt […]
  september 6, 2023
  blog afbeelding alles over loopbaan begeleiding

  Kan loopbaanbegeleiding ook voor jou het verschil maken?

  Ga doen wat je leuk vindt. Dat is mijn belangrijkste advies voor iedere carrière samengevat in zes woorden. Klinkt logisch, maar het wordt een stuk lastiger wanneer je niet goed weet waar […]