Blog

Starter, ontwikkel jezelf!

Persoonlijke ontwikkeling. Weet je nog dat dit bovenaan je lijst stond toen je ging solliciteren? Een baan waarin jij jezelf niet voldoende kon ontwikkelingen was niet interessant. Je wilde kansen en een eigen opleidingsbudget. Nu thuiswerken opnieuw de norm is bieden veel opleiders (binnen-en buitenland) gratis cursussen en training aan. Een once-in-a-lifetime-opportunity om jezelf volop te ontwikkelen in welk vakgebied dan ook.

De vraag is: maak jij hier ook gebruik van? Benut jij alle kansen om jezelf te ontwikkelen?

Laten we er niet omheen draaien..

Bijna geen enkele starter maakt gebruik van het gratis aanbod. Jij waarschijnlijk ook niet. Nu kan ik niet in je agenda kijken en weet ik niet wat je op dagelijkse basis bezighoudt. Het kan zijn dat je geen hebt tijd om een cursus of training te volgen. Maar durf jezelf ook in de spiegel aan te kijken en kritisch te zijn.

Want is het niet zo dat wat je prioriteit maakt, prioriteit wordt? In plaats van voor de derde film op Netflix te kiezen, kun je ook je cursusmateriaal aanzetten. In precies dezelfde houding spijker je je kennis bij. Kost niet meer tijd, maar is wel nuttig en draagt ook nog eens bij aan het behalen van je doelen. Do I need to say more?

Juist nu wendbaar blijven

Nog 1 argument dan. Als de crisis ons iets heeft geleerd dan is het wel dat het belangrijk is om wendbaar te blijven. De kans is groot dat na Covid-19 er nog een economische crisis voor de deur staat. Word hier niet de dupe van. Blijf jezelf ontwikkelen zodat je in een onverwachte situatie altijd een andere kant op kan gaan. Als je wilt óf moet.

Practice what you preach

Je vond persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk. Laat deze kans niet schieten en ga er direct mee aan de slag. Zoek een cursus uit die je leuk vindt en investeer in jezelf. Om je op weg te helpen heb ik alvast een zoektocht gedaan naar de misschien wel leukste en zeker niet de minste (gratis!) cursussen van dit moment.

Studeren aan Harvard University? Dit is je kans. Harvard biedt tientallen online cursussen aan die variëren van onderwerpen als de effecten van klimaatverandering tot de basisprincipes van leiderschap. Er zit er ongetwijfeld 1 voor je tussen.

Ook Yale doet hier aan mee met via hun eigen cursus platform Coursera. Volg bijvoorbeeld een cursus leren hoe je leert, kom erachter hoe je (theoretisch gezien..) gelukkiger wordt of ga voor een praktische cursus en wordt een pro in Excel.

Zoek je het (ook digitaal) liever dichterbij huis? Neem dan een kijkje in het cursusaanbod van Soofos. Van een gratis cursus SEO of Photoshop tot een basiscursus beleggen. Het gratis aanbod is veelzijdig en direct te volgen.

Schrijf je direct in

Het is gratis ;-)

Meer voor jouw carrière

januari 17, 2024
Blog_blijven hangen in een baan

Waarom je blijft werken in een baan die niet gelukkig maakt

Je bent gevoelsmatig klaar met je huidige baan, maar blijft toch zitten waar je zit. Herkenbaar? Jij niet alleen. Uit recent onderzoek van organisatiepsycholoog Merel Feenstra-Verschure blijkt dat 1 op de 5 […]
oktober 26, 2023
Blog_solliciteren met ChatGPT

Je sollicitatiebrief schrijven met Chat GPT: Slim of niet?

Ervaar jij het als een drempel om ergens te solliciteren? Dan hangt dit mogelijk samen met de verwachting dat je een indrukwekkende sollicitatiebrief schrijft. Niet jouw specialiteit, eerder een noodzakelijk kwaad. Klinkt […]
september 6, 2023
blog afbeelding alles over loopbaan begeleiding

Kan loopbaanbegeleiding ook voor jou het verschil maken?

Ga doen wat je leuk vindt. Dat is mijn belangrijkste advies voor iedere carrière samengevat in zes woorden. Klinkt logisch, maar het wordt een stuk lastiger wanneer je niet goed weet waar […]