Blog

'Deze werkgever ontvangt je met open armen, ongeacht ervaring'

30 augustus 2022 | Leestijd: 2 - 4 minuten
Lion werkt bij HR2day
Patricia

'Deze werkgever ontvangt je met open armen, ongeacht ervaring'

Ook al weet je niet precies welk type functie bij je past. Er zijn altijd taken, verantwoordelijkheden of voorwaarden waar je in je zoektocht op let. Omdat je ze belangrijk vindt en eigenlijk niet met of zonder ze kunt. Lion is daar het voorbeeld van. Hij zocht naar vacatures waarbij remote werken mogelijk was. Via Work-on vond hij een baan als consultant servicedesk bij HR2day.

Lion, het vak salarisadministratie is voor jou nieuw. Toch?

“Ja, zeker. Ik heb nog niet eerder in een soortgelijke functie gewerkt. Dit maakt het extra uitdagend om te starten, want er valt voor mij nog veel te leren.”

Wat sprak je aan in HR2day?

“HR2day werkt volledig vanuit huis. Voor mij was dat een absolute must. Ik heb de kans om bij HR2day te werken daarom met beide handen aangegrepen.”

Hoe is het om op afstand ingewerkt te worden in een nieuw vakgebied?

“Het kost wat inspanning, maar met de juiste motivatie is het goed te doen. Het ontbreken van ervaring maakt het starten binnen deze rol uitdagend, maar daarbij biedt HR2day goede ondersteuning. In de eerste weken heb ik me ingelezen in de organisatie, had ik 1-op-1 contact met collega’s en keek ik over de (digitale) schouder mee wanneer zij aan de slag gingen in onze systemen. Op die manier maakte ik kennis met de taken, systemen, rol en natuurlijk het team. Met wie ik overigens elke dag contact heb. We lachen veel, werken goed samen en zijn op elkaar ingespeeld. Daardoor speelde het remote werken in mijn inwerktraject eigenlijk geen rol.”

Waarom is HR2day voor jou een fijne werkgever?

“HR2day is een fijne organisatie waar ik me al vanaf dag één welkom voel. Ik werk met vakbekwame mensen die altijd bereid zijn om een ander te helpen. Je krijgt ruimte om te leren, fouten te maken en te groeien. Heb me vooraf afgevraagd of ik het wel zou kunnen. Dat bleek achteraf nergens voor nodig. Voor diegene die zouden aarzelen: “HR2day ondersteunt je waar nodig, zodat je jouw rol als consultant servicedesk eigen kan maken.”

Lion werkt bij HR2day

Patricia

30 augustus 2022

Mogen wij jou helpen?

 

   

  Meer voor jouw carrière

  november 14, 2022

  De kracht van nee zeggen op de werkvloer en daarbuiten

  Nee zeggen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker wanneer je als starter nieuw bent op een werkvloer. Vraagt een collega je om iets te doen, zie je dat waarschijnlijk als een […]
  november 2, 2022
  blog werken als talentcoach

  Als Talentcoach kan ik zelf belangrijk maken wat ik belangrijk vind

  Bij Work-on is het geloof in talentcoaching groot. En niet zonder reden. Het aantal mensen dat aan de hand van deze methode een baan weet te vinden tikt jaarlijks de 500 aan. […]
  juni 28, 2022

  Hoe zorg je dat je jezelf niet voorbij loopt?

  Je hoort het vaak: ‘probeer niet aan jezelf voorbij te lopen’. Wat betekent deze uitdrukking eigenlijk? Als je deze blog leest, is de kans groot dat je dit fenomeen al kent. Durf […]