Blog

'Deze werkgever ontvangt je met open armen, ongeacht ervaring'

30 augustus 2022 | Leestijd: 2 - 4 minuten
Lion werkt bij HR2day
Patricia

'Deze werkgever ontvangt je met open armen, ongeacht ervaring'

Ook al weet je niet precies welk type functie bij je past. Er zijn altijd taken, verantwoordelijkheden of voorwaarden waar je in je zoektocht op let. Omdat je ze belangrijk vindt en eigenlijk niet met of zonder ze kunt. Lion is daar het voorbeeld van. Hij zocht naar vacatures waarbij remote werken mogelijk was. Via Work-on vond hij een baan als consultant servicedesk bij HR2day.

Lion, het vak salarisadministratie is voor jou nieuw. Toch?

“Ja, zeker. Ik heb nog niet eerder in een soortgelijke functie gewerkt. Dit maakt het extra uitdagend om te starten, want er valt voor mij nog veel te leren.”

Wat sprak je aan in HR2day?

“HR2day werkt volledig vanuit huis. Voor mij was dat een absolute must. Ik heb de kans om bij HR2day te werken daarom met beide handen aangegrepen.”

Hoe is het om op afstand ingewerkt te worden in een nieuw vakgebied?

“Het kost wat inspanning, maar met de juiste motivatie is het goed te doen. Het ontbreken van ervaring maakt het starten binnen deze rol uitdagend, maar daarbij biedt HR2day goede ondersteuning. In de eerste weken heb ik me ingelezen in de organisatie, had ik 1-op-1 contact met collega’s en keek ik over de (digitale) schouder mee wanneer zij aan de slag gingen in onze systemen. Op die manier maakte ik kennis met de taken, systemen, rol en natuurlijk het team. Met wie ik overigens elke dag contact heb. We lachen veel, werken goed samen en zijn op elkaar ingespeeld. Daardoor speelde het remote werken in mijn inwerktraject eigenlijk geen rol.”

Waarom is HR2day voor jou een fijne werkgever?

“HR2day is een fijne organisatie waar ik me al vanaf dag één welkom voel. Ik werk met vakbekwame mensen die altijd bereid zijn om een ander te helpen. Je krijgt ruimte om te leren, fouten te maken en te groeien. Heb me vooraf afgevraagd of ik het wel zou kunnen. Dat bleek achteraf nergens voor nodig. Voor diegene die zouden aarzelen: “HR2day ondersteunt je waar nodig, zodat je jouw rol als consultant servicedesk eigen kan maken.”

Lion werkt bij HR2day

Patricia

30 augustus 2022

Mogen wij jou helpen?

 

   

  Meer voor jouw carrière

  september 6, 2023

  Kan loopbaanbegeleiding ook voor jou het verschil maken?

  Ga doen wat je leuk vindt. Dat is mijn belangrijkste advies voor iedere carrière samengevat in zes woorden. Klinkt logisch, maar het wordt een stuk lastiger wanneer je niet goed weet waar […]
  januari 31, 2023
  Blog_confrontatie_mijdend_gedrag

  Confrontatie mijdend gedrag op de werkvloer

  Zeg eens eerlijk: Wanneer een collega op de werkvloer iets zegt of doet wat je niet aanstaat, spreek je diegene daar dan op aan of niet? Het aangaan van een confrontatie kan […]
  januari 18, 2023
  blog_gesprek_salaris

  How to: Het gesprek aangaan over je salaris

  Praten over je salaris. Iets wat we in Nederland niet gemakkelijk doen. Misschien met je ouders, broer, zus. Een goede vriend(in) of iemand anders die dichtbij je staat. Toch kan het in […]