Interview

Jens: "Deze baan bij Independer opent deuren die anders gesloten blijven"

14 september 2021 | Leestijd: 2 - 4 minuten

Jens: "Deze baan bij Independer opent deuren die anders gesloten blijven"

Hoe is het om te werken als klantadviseur bij Independer? Als iemand het antwoord op deze vraag weet, dan is het Jens wel. Via Work-on kwam hij hier terecht op de klantenservice afdeling, om vervolgens niet meer weg te gaan. Dit is zijn verhaal.

Je werkt inmiddels 4 jaar bij Independer.
Nog altijd goed naar je zin?

"Absoluut! Ik ben ooit begonnen in het zorgseizoen en eigenlijk altijd blijven plakken. De fijne, ongedwongen sfeer op de werkvloer en de mensen met wie ik werk zorgen ervoor dat ik hier nog altijd goed zit. Binnen mijn vriendengroep heerste al snel het beeld dat het hier een stijve boel is waar overwerken geen uitzondering is. Ik kan je vertellen dat de werkelijkheid bij Independer totaal anders is en inmiddels weten ook m’n vrienden beter."

Waar staat Independer volgens jou dan wel voor?

"Independer zorgt goed voor z’n mensen. Of je nu klant of medewerker bent. Neem bijvoorbeeld de lunch. Voor ons geen boterhammen met kaas hoor. Er is gewoon een lunchbuffet waar je gratis gebruik van mag maken. Ze geven nieuwe medewerkers bovendien de kans om op kosten van de organisatie WFT diploma’s te behalen. Dit laatste maakt Independer tot een toffe leerschool en een waardevolle eerste stap richting een financiële carrière."

Leg eens uit wat jij met jouw WFT's kan?

"De mogelijkheid om bij Independer je WFT diploma's te behalen maken deze job extra interessant. Tijdens de opleiding zelf leer je van alles over financiële regelgeving, de risico’s van omgaan met privacy en omgaan met gevoelige data. Met als resultaat dat je volgens de wet iets mag gaan doen wat anderen niet zomaar mogen: in je werk financieel advies geven aan klanten. Dat WFT’s hot zijn in de markt merk ik dit aan de vele banen die ik links en rechts aangeboden krijg, bijvoorbeeld bij andere verzekeraars of grote banken. Het opent simpelweg deuren die anders gesloten blijven en ook op privégebied haal ik er mijn voordeel uit."

In welk opzicht?

"Mijn bewustwording van geld is gegroeid en ik heb een bredere kennis van financiële producten. Plus, ik weet hoe ik gesprekken in moet gaan om tot een zo goed mogelijke deal voor mezelf te komen. Zo bespaar ik maandelijks geld voor mijzelf en mijn omgeving. Bijvoorbeeld op zorgverzekeringen. De kennis die ik heb deel ik graag en mijn vrienden weten me voor advies altijd te vinden. Gelukkig vind ik het zelf ook leuk om dit samen met ze te regelen. Ze weten dat ze altijd mogen bellen."

Welke andere elementen aan een baan als klantadviseur maken dat je er zo enthousiast over bent?

"De leuke gesprekken die je hebt en de dankbaarheid die je terugkrijgt wanneer je mensen echt weet te helpen bij het maken van een beslissing rondom hun zorgverzekering. Weet je een sale te behalen, geloof ik dat dit komt omdat je goede informatie deelt en autoriteit uitstraalt (laat zien dat je weet waar je over praat) . Mensen precies kunnen vertellen wat ze willen weten. Slaag je erin vertrouwen te winnen, dan volgt de sale vanzelf wanneer dit voor de persoon aan de andere kant van de lijn ook voordelig is. Ons serviceteam wordt intern niet voor niks ‘team blije klant’ genoemd."

En, heb je een leuk voorbeeld van een blije klant?

"Haha, 1 gesprek met een vrouw ben ik nooit vergeten omdat ze me vroeg of ik ‘haar gele banaan’ wilde helpen verzekeren. Pardon? Uiteindelijk bleek het om een gele oude cabrio te gaan. Na een super leuk gesprek heb ik haar aan die verzekering geholpen. Na afloop schreef ze zelfs nog een top review waarin ze diezelfde woorden liet terugkomen. Hier word ik tot op de dag van vandaag positief op aangesproken door collega’s om me heen."

Dus: hoeveel sterren voor Independer als werkgever?

"5 van de 5. Zonder twijfel. Het zorgseizoen is altijd een mooi instapmoment. Er zijn eigenlijk 2 opties: Of je hebt het naar je zin en je blijft plakken, of je leert in 3 maanden tijd hoe financiële producten in elkaar zitten, hoe je adviesgesprekken moet voeren en hoe je deze gesprekken überhaupt moet openen. Zaken die je voor altijd meeneemt en je in een mum van tijd mooie, nieuwe carrièrekansen gaat opleveren."

Jens: “Deze baan opent deuren die anders gesloten blijven”

Ingo

14 september 2021

Meer voor jouw carrière

januari 31, 2023

Confrontatie mijdend gedrag op de werkvloer

Zeg eens eerlijk: Wanneer een collega op de werkvloer iets zegt of doet wat je niet aanstaat, spreek je diegene daar dan op aan of niet? Het aangaan van een confrontatie kan […]
januari 18, 2023
blog_gesprek_salaris

How to: Het gesprek aangaan over je salaris

Praten over je salaris. Iets wat we in Nederland niet gemakkelijk doen. Misschien met je ouders, broer, zus. Een goede vriend(in) of iemand anders die dichtbij je staat. Toch kan het in […]
november 14, 2022
blog_nee_zeggen

De kracht van nee zeggen op de werkvloer en daarbuiten

Nee zeggen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker wanneer je als starter nieuw bent op een werkvloer. Vraagt een collega je om iets te doen, zie je dat waarschijnlijk als een […]