BLOG

HOE WERKT DAT BIJ...?

De vrijmibo!

De vrijmibo. Oftewel: de vrijdagmiddagborrel. Het moment dat het werk aan de kant wordt geschoven en de collega’s samen een biertje opentrekken. Je hebt er ongetwijfeld van gehoord. Of kent in ieder geval de verhalen over uit hand gelopen borrels. Mensen die zich misdragen. Soms zelfs worden ontslagen, omdat ze over de grens zijn gegaan. Dat is natuurlijk lang niet overal zo. Bij veel bedrijven is de vrijmibo ook gewoon een biertje-achter-het-bureau. Zonder al teveel poespas.

Om je een beeld te geven van de bedrijven achter onze vacatures nemen we je mee naar de vrijmibo en leggen we je uit hoe het er achter de schermen bij onze opdrachtgevers aan toe gaat.

Energiemaatschappij

We trappen af met een bedrijf uit Amsterdam waar de vrijmibo echt hot and happening is. Bij deze energiemaatschappij geniet je namelijk elke vrijdag van een uitgebreide borrel in de kantine. Daar weten we alles van, want we sluiten zelf ook regelmatig aan. Dat zegt dus wel iets over hoe gezellig we het vinden. Maar goed, je zit dan ook niet verkeerd op de vrijdagmiddag. Want vanuit de bovenste verdieping van het kantoor kijk je uit over Amsterdam. En is het mooi weer? Dan verplaatst de borrel naar de tuin. Met borrel bedoelen we in dit geval niet alleen drankjes, maar ook hapjes. Er is bijvoorbeeld altijd chips aanwezig en er worden regelmatig pizza’s en broodjes besteld. De vrijmibo blijft dan ook vaak niet bij de middag, maar eindigt laat op de avond in de stad. Die ligt om de hoek dus dat komt goed uit.

Leverancier van energie en telecom

Even verderop pakt een leverancier van energie en telecomproducten het net wat anders aan. De vrijmibo is bij dit bedrijf namelijk geen vrijmibo, maar een domido. Oftewel een borrel op donderdag. Georganiseerd door 2 werknemers die elkaar hebben gevonden in het speciaalbier. Zij halen elke donderdag een aantal speciaalbiertjes en drinken deze samen met het team op. Kleinschalig, maar evengoed heel gezellig!

En natuurlijk: Work-on

Last but not least: onze eigen vrijmibo. Die kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Met vestigingen in Utrecht, Amsterdam en Tilburg is het voor ons wat lastiger om iedere week samen te borrelen. Maar dat betekent niet dat we de vrijmibo overslaan. Zeker niet zelfs. Rond half 5 is er altijd wel één collega die het eerste biertje opentrekt. Het startsein voor de vrijmibo. We maken ons werk af en sluiten de computers af. Hoe de vrijmibo eindigt verschilt per week, per vestiging. Maar 1 ding is zeker: bij 1 biertje blijft het niet. Trek er gerust dus nog één open, want de vrijmiddag bij Work-on is voorlopig nog niet afgelopen!

Wat je doet is belangrijk, maar waar, hoe en met wie je (samen)werkt is net zo bepalend voor jouw werkplezier en geluk. De bedrijfscultuur waarin jij werkt of terecht komt is daarom belangrijker dan ooit. Vrolijke collega’s, aangename werkplekken en de vrijdagmiddagborrel zijn onderdeel van de bedrijfscultuur. Misschien vind je het belangrijk om te borrelen. Of juist niet. Hoe dan ook wil je een bedrijf vinden die bij je past. Een 100% match. We vertellen je er graag meer over in onderstaande blogs.

Mogen wij jou helpen?