Blog

6 redenen om wft specialist te worden

10 september 2021 | Leestijd: 2 - 4 minuten
6 redenen om wft specialist te worden
Ingo

6 redenen om wft specialist te worden

Wist jij toen je vroeger klein was al precies wat je later wilde worden? Politieagent, kok of de nieuwe Arjen Robben. De kans dat jij, vanaf het moment dat je kon praten, tegen alles en iedereen zei dat je later wft specialist wilde worden schat ik niet groot. Toch is deze beroepskeuze zo gek nog niet. Jezelf ontwikkelen tot wft specialist blijft namelijk niet zonder voordelen. In deze blog ga ik je in 5 minuten alles over deze voordelen vertellen. Tel je mee?

Je ontwikkelt jezelf stapsgewijs tot financieel expert

Uitgroeien tot wft specialist begint met het behalen van je wft diploma(‘s). De opleiding die je hiervoor volgt richt zich op de wet- en regelgeving van financiële diensten en producten. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering. Wat ervoor nodig is om deze opleiding succesvol af te ronden? 50 tot 80 uur van je tijd, een goed stel hersens en een flinke dosis motivatie. Niks meer, niks minder. Wist je dat we in Nederland alleen mét deze certificaten elkaar mogen adviseren over belangrijke financiële producten en beslissingen?

Je profiteert van je wft diploma’s in verschillende privé situaties

Naast dat die extra berg aan kennis je gaat helpen tijdens je carrière, komt het ook privé bijzonder goed van pas. Zeker als je nog aan het begin van je carrière staat krijg je als (young) professional mogelijk het nodige voor je kiezen. Het afsluiten van een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen of het afsluiten van een hypotheek wanneer je toe bent aan het kopen van je (eerste) huis. Spannende momenten waarop je graag de best mogelijke keuzes maakt. Extra fijn dus wanneer je op dat moment vanuit je ervaring alles goed kan inschatten en terug kan vallen op je eigen expertise.

Je wft diploma’s hoeven jou niets te kosten

Het behalen van een wft diploma is prijzig. Een prijskaartje van €400.- per wft is zeer gebruikelijk. Reden tot paniek? Dat zeker niet. Via Work-on behaal jij je wft’s namelijk helemaal gratis. Inclusief baangarantie zelfs. Tel uit je winst!

Meer weten over het behalen van jouw wft's via Work-on? Hier vind je alle informatie.

Je kan met je wft diploma’s veel verschillende richtingen op

Zoals gezegd start iedereen altijd bij het behalen van je wft basis. Heb je daarna de smaak te pakken, is er aan vervolgopleidingen geen gebrek. Welke soorten wft diploma’s er nog meer zijn? Het wft consumptief krediet, wft schadeverzekeringen particulier, wft schadeverzekeringen zakelijk, wft zorgverzekeringen, wft pensioenverzekeringen, wft hypothecair krediet, wft vermogen en wft Inkomen. Uiteindelijk allemaal goed voor het ontwikkelen van een nog uitgebreidere set aan skills waarvan je dagelijks profijt gaat hebben.

Je mag rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden

Op het moment dat jouw kennis groeit, neemt ook je waarde toe. Zo simpel is het. Voorzie jij alles en iedereen van passend klantadvies, ga je de waardering vanzelf voelen. Via een compliment om de zoveel tijd en vooral dankzij een lekker bedrag op je salarisstrook. Een loon dat start bij €2500.- bruto per maand en snel stappen zet bij de toevoeging van extra wft’s zijn zeer gebruikelijk.

Je baankansen groeien door het dak

De vacatures schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Zo ook in de branche waar jij als wft specialist in terecht komt. Waar dit precies gaat zijn heb je uiteraard zelf in de hand. 1 ding is zeker: Grote verzekeringskantoren, banken van naam. Stuk voor stuk jagen ze straks op jouw handtekening. Aan keuze geen gebrek dus.

Inmiddels zijn mijn 5 minuten om en die van jou ongetwijfeld ook. Zie jij voor jezelf kansen? Bekijk de leukste wft specialist vacatures in ons vacatureoverzicht!

6 redenen om wft specialist te worden

Ingo

10 september 2021

Meer voor jouw carrière

januari 17, 2024
Blog_blijven hangen in een baan

Waarom je blijft werken in een baan die niet gelukkig maakt

Je bent gevoelsmatig klaar met je huidige baan, maar blijft toch zitten waar je zit. Herkenbaar? Jij niet alleen. Uit recent onderzoek van organisatiepsycholoog Merel Feenstra-Verschure blijkt dat 1 op de 5 […]
oktober 26, 2023
Blog_solliciteren met ChatGPT

Je sollicitatiebrief schrijven met Chat GPT: Slim of niet?

Ervaar jij het als een drempel om ergens te solliciteren? Dan hangt dit mogelijk samen met de verwachting dat je een indrukwekkende sollicitatiebrief schrijft. Niet jouw specialiteit, eerder een noodzakelijk kwaad. Klinkt […]
oktober 26, 2023
Blog_eerste en tweede sollicitatiegesprek

Het verschil tussen een eerste en een tweede sollicitatiegesprek

Staat het scoren van een eerste of een nieuwe baan bovenaan je bucketlist? Dan ontkom je niet aan het voeren van sollicitatiegesprekken. Dikke kans dat je er minimaal twee hebt (per potentiële […]

Mogen wij jou helpen?


Wil je graag advies over hoe jij je carrière het best kan starten? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek met één onze talentcoaches. Bij Work-on draait het allemaal om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Dat begint vaak met een persoonlijk gesprek. Daarin ontdek je gelijk wat jij belangrijk vindt in een baan. Nieuwsgierig? Plan ’m in!