parallax background
Renée
 

Een interview met Renee Havenaar



Renée is Talentcoach bij Work-on sinds november 2017. Ze is altijd gezellig en in voor een borrel en stiekem een grote HipHopfan. Soms is het fijn wat meer over iemand te weten. Lees hier een kort interview met Renee.

Wat wilde jij vroeger worden?

Het enige wat ik mij nog kan herinneren is dat ik een eekhoorn wilde worden (ik dacht dat ik alles kon worden). Ik ging regelmatig met vriendinnetjes eikels onder de grond verstoppen, zodat we die later op konden eten. Voor de duidelijkheid, ik was toen vier :).


Wat was jouw eerste baan?

Toen ik mij tien jaar later eindelijk realiseerde dat ik geen eekhoorn kon worden, ben ik kibbeling gaan bakken bij de plaatselijke viskraam. Dit zorgde soms voor grappige situaties met dronken klanten aan de balie, maar het was vaak ook flink hard werken! Een hoogtepuntje was toch wel een broodje haring verkopen aan Chris Zegers!


Waar word jij gelukkig van?

Ik word gelukkig van mijn huidige baan. Als afgestudeerd fysiotherapeut, die zich besefte dat haar ambitie ergens anders lag, weet ik als de beste hoe belangrijk het is om je ergens op je plek te voelen. En natuurlijk van een biertje met vrienden in de kroeg!


Wat is jouw ‘USP’?

Ik vind dat persoonlijke aandacht wel een USP te noemen is, zeker in de huidige maatschappij. Ik hecht hier dan ook veel waarde aan, zowel als talentcoach als in mijn privéleven.


Wat is jouw favoriete werklunch?

Broodje kaas met avocado is zeker mijn favoriet! Mijn vrienden hebben zelfs een keer mijn hoofd in een avocado gephotoshopt ... Even om aan te geven hoe ernstig mijn avocado-verslaving is!


Het leukste aan mijn vak vind ik:

Dat je iemands leven echt positief kan beïnvloeden door iemand aan een baan te helpen. Dit stimuleert mij om de allerbeste match te maken die mogelijk is, zodat diegene helemaal op de juiste plek terecht komt. Als de klant dan ook nog eens happy is, hebben wij ons werk goed gedaan.


Netwerken of borrelen:

Mijn voorkeur gaat uit naar beide. Ik vind een goede band met mijn vrienden en collega’s net zo belangrijk als die met nieuwe klanten en kandidaten.


Favoriete (film)quote:

Mag een serie ook? “You know nothing, Jon Snow”


Mijn levensmotto

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf.” - Jon Kabat-Zinn


Waar ben je het meest trots op:

Dat ik het heb aangedurfd om te stoppen als fysiotherapeut en mijn eigen pad heb bewandeld. Een betere keuze heb ik voor mijn gevoel niet kunnen maken. Het klinkt misschien cliché maar je moet altijd naar je gevoel luisteren.


Wat je niet zomaar over mij komt te weten?

Dat ik echt kan genieten van een hard techno feestje!


Nog even een klein reclamepraatje. Wat vind jij het leukste aan het werken bij Work-on?

De balans tussen hard werken en ruimte voor gezelligheid. En natuurlijk mijn collega’s. Collega’s maken je mee op de goede en slechte momenten, tijdens successen en wanneer je onderuit gaat. Ze staan uiteindelijk altijd klaar om samen te genieten van een welverdiend bakje koffie!