Blog

Hoe pas jij bij hem of haar?

De eerste gesprekken met een (potentieel) nieuwe collega zijn gevoerd. Voor jou misschien zelfs wel dé ideale kandidaat. Dit betekent alleen niet dat hij of zij ook voor jou kiest. Net als dat kandidaten met elkaar concurreren voor de functie, concurreer jij met andere werkgevers voor de kandidaat. Wat maakt dan dat een sollicitant voor jou kiest?

Vraag je het mij, dan wordt die keuze grotendeels bepaald door gevoel. Iemand die zich op z’n gemak voelt bij je, is sneller geneigd om voor jou te kiezen. Dit betekent niet dat je vrienden hoeft te worden. Het gaat erom dat de sollicitant zich comfortabel voelt bij de bedrijfscultuur, het team, de functie en het werken binnen jouw bedrijf. Elementen die wij bij Work-on beschouwen als de basisonderdelen van werkplezier. Ik leg ze aan je uit.

Bedrijfscultuur

Vrolijke collega’s, aangename werkomgeving, de werkplekken en manier van waardering krijgen. De bedrijfscultuur is belangrijker dan ooit. Het speelt allemaal mee in de keuze voor een nieuwe job. De ideale bedrijfscultuur is voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk dat je de bedrijfscultuur in de sollicitatieprocedure zo goed mogelijk beschrijft. Als het kan zelfs te laten zien. Zo komen jij en de sollicitant later niet voor verrassingen te staan.

Een match op bedrijfscultuur wordt ook wel een ‘culture fit’ genoemd. Meer weten over hoe je kandidaten selecteert op basis van een culture fit? Lees dan deze blog.

Ontwikkeling

Ontwikkeling wordt in bijna alle sollicitatieprocedures benoemd. Vaak onduidelijk wat er precies mee bedoeld wordt. Gaat het om kennis en vaardigheden? Het doorgroeien naar een andere functie? Best verwarrend. Zeker voor studenten en starters die zelf nog (relatief) weinig ervaring hebben met ontwikkelingsmogelijkheden binnen bedrijven. En op zoek zijn naar een plek waar ze zichzelf kunnen ontwikkelingen.

Onze tip? Maak ontwikkeling concreet en bespreek groeimogelijkheden al in de gesprekken. Dit kan namelijk net de doorslag geven om voor jou als werkgever te kiezen.

Klik met collega's

Wat je doet is belangrijk, maar waar en met wie je samenwerkt is net zo bepalend voor het werkplezier. In veel functies sta je de hele dag met collega’s in contact en werk je actief samen. Dan is het belangrijk dat je nieuwe medewerker weet in wat voor team hij of zij terechtkomt. En dat diegene ook in het team past. Goede communicatie leidt tot positiviteit, productiviteit en succesvolle samenwerking. Goed om rekening mee te houden.

Nodig teamleden bijvoorbeeld in de sollicitatieprocedure al uit om bij de gesprekken met sollicitanten te zitten. Zo geef je het team en de sollicitant vast de kans om elkaar te leren kennen. Als je de juiste persoon voor je hebt zitten, maak je hiermee de kans dat hij of zij voor jou kiest alleen maar groter.

Inhoud functie

Iemand die solliciteert is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Eén die beter bij hem of haar past. In de sollicitatieprocedure kijkt een kandidaat dus ook kritisch naar de functie. Sluiten de werkzaamheden aan bij wat de kandidaat wil doen? Is de functie relaxed of ligt de werkdruk juist erg hoog? Zit er voldoende uitdaging in of misschien te veel?

Volgens ons komt de ideale functie neer op ‘flow’. Een state-of-minde waarin de talenten en vaardigheden van een persoon optimaal worden benut. Denkt de kandidaat bij jou in ‘flow’ te komen? Dan zit je goed.

Meer weten over flow? Het begrip ‘flow’ is uitgewerkt door Mihaly Csikszentmihalyi. In deze TED-talk legt hij goed uit wat het is.


Kortom, denk aan het belang van de kandidaat

Je bent niet de enige optie voor hen. Houd rekening met het belang van de kandidaat en denk mee. Wat vindt de kandidaat belangrijk? Wat drijft hem of haar om te doen wat ze doen? Net als dat jij de afweging maakt of deze kandidaat bij je past, doet de kandidaat hetzelfde bij jou. Leer de kandidaat echt kennen en investeer in de procedure.

Deze blog is onderdeel van de serie ‘Werk jij met de juiste mensen?’. Naast deze blog over de hoe de sollicitant bij jou past, hebben we ook blogs geschreven over de juiste mensen, hoe je de juiste mensen vindt en wie bij je past.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en het laatste nieuws rondom hr en recruitment direct in je mailbox. We gaan je niet spammen. Beloofd.

 

     

    Meer over hr en recruitment

    oktober 4, 2023
    blog afbeelding het moment om een collega aan te nemen

    Wat is hét moment om die nieuwe collega aan te nemen?

    Wat is hét moment om die nieuwe collega aan te nemen? Die vraag nu on the spot beantwoorden is geen ABC’tje. Dat de arbeidsmarkt, zeker in specifieke sectoren, nauw is, zal je […]
    juli 4, 2023
    Vacatures schrijven met chatGPT

    Vacatures schrijven met behulp van AI

    Ben je regelmatig (te)veel tijd kwijt aan het schrijven van een sterke vacaturetekst? Goed nieuws. Met behulp van AI is een vacature in een paar minuten geschreven. Hoe? Dat vertel ik je […]
    juli 4, 2023
    Hoe bereik je young professionals?

    Hoe bereik je young professionals?

    Lukt het niet met de werving van nieuwe collega’s? Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is een goede recruitmentstrategie belangrijk. Waar bestaat deze uit en hoe bereik je jong talent? In […]