Blog

De juiste persoon voor Teletronika

Teletronika staat voor een uitdaging. Als ze nu geen junior engineers opleiden, dreigen ze hun technische kennis en ervaring over een aantal jaar te verliezen. De vergrijzing stopt per slot van rekening niet. Daarom is het tijd om te investeren in jong talent. Starters met een brede interesse in techniek, maar waar vind je die?

Dus Nienke, hoe ben je gestart met je zoektocht?

“Op de manier zoals we de werving van nieuw personeel altijd aanpakken. We schrijven een vacature en gaan op zoek naar een recruitmentbureau die de werving voor ons wilt doen. We hebben regelmatig openstaande vacatures en werken daardoor veel samen met verschillende recruitmentbureaus. We bekijken per vacature opnieuw welk bureau we het meest geschikt vinden voor de invulling van een vacature. In dit geval een aantal recruitmentbureaus die zijn gespecialiseerd in techniek. Zij kennen namelijk het technische profiel dat wij zochten. Dit bleek achteraf echter lastiger dan gedacht.”

Je werkt met verschillende recruitmentbureaus samen.
Wat vind je belangrijk?

“Dat een bureau op de juiste manier omgaat met kandidaten en er een passende match wordt gemaakt met de organisatie. Je hoort namelijk wel eens dat kandidaten zomaar worden geplaatst, zonder dat er echt goed is gekeken naar de talenten en ambities. Dit levert voor beide partijen uiteindelijk niks op. Een recruitmentbureau heeft natuurlijk altijd een commerciële doelstelling, maar mensen hoeven daarom niet behandeld te worden als producten. Het gaat om het verbinden van de persoon en job die bij elkaar passen. Daar zijn echte mensen bij betrokken met echte wensen en ambities. Ik vind het belangrijk dat daar naar gekeken wordt en dat je dat terugziet in de werkwijze.”

Oke, maar voor de job van junior engineer werkte je al samen met een aantal recruitmentbureaus.
Hoe ben je dan uiteindelijk bij Work-on terechtgekomen?

“Ik ben benaderd door accountmanager Christian. Hij belde om een afspraak te maken voor een vrijblijvende kennismaking. Dat vond ik interessant. De recruitmentbureaus met wie wij samenwerkten waren namelijk al een tijd op zoek en kregen de vacatures maar niet vervuld. Een uitzendbureau dat is gespecialiseerd in jong talent moet een starter kunnen vinden, dacht ik. Daarom besloot ik Work-on een kans te geven.”

En?

“Dat was een succes. Work-on stelde binnen het afgesproken termijn een kandidaat voor met de juiste interesses en het juiste niveau. Een geschikte kandidaat voor deze functie. En dat bleek ook zo te zijn. Deze kandidaat is inmiddels vast in dienst en zit nog steeds lekker op z’n plek. Dat is goed om te zien.”

Maar, zeg eens eerlijk.
Wat doet Work-on anders?

“Work-on zet profielen aandachtig in elkaar. Ze komen bewust bij je langs om je te leren kennen en je vragen te stellen over je organisatie en het team waarin de kandidaat komt te werken. Daarin gaan ze een stap verder dan andere partijen. Daarbij vind ik het ook fijn dat ze duidelijk communiceren over de gemaakte afspraken. Deze worden gebundeld in een samenwerkingsvoorstel waar ze zich keurig aan houden. Een fijne manier van samenwerken, want zo weet je als opdrachtgever precies wat je kan en mag verwachten."

Goed om te horen, maar hoe nu verder?
Ga je vaker samenwerken met Work-on?

“Ja, zeker. Na het vervullen van de functie van junior engineer hebben we Work-on nog een keer ingeschakeld. Ditmaal voor een functie als financieel administratief medewerker. Een totaal andere functie, maar ook deze is succesvol vervuld. We zijn erg tevreden over de samenwerking en zien dat onze kandidaten dat ook zijn. Ze worden goed behandeld en dat is voor ons belangrijk. Als het gaat om staffuncties is Work-on wel de eerste partij die we inschakelen."

De perfecte match


De juiste persoon op de juiste plek. De succesformule voor het realiseren van de blijvende match. We vertellen er graag over.


Meer over onze werkwijze

Weet wat er speelt


We hebben de meest relevante artikelen en inspirerende verhalen van onze partners verzameld in ons blog-overzicht.


Naar het blogoverzicht

Maak gebruik van onze kennis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van hr en recruitment.