Blog

Beste HR blogs 2020

Blog  HR 

27 december 2020 | Leestijd: 3 - 4 minuten
patricia_100px_100px
Patricia

Beste HR blogs 2020

Blog  HR  

Het afgelopen jaar weinig tijd gehad om je kennis op het gebied van de arbeidsmarkt, hr en recruitment up-to-date te houden? Met het lezen van deze blog ben je in een paar minuten bij. Ik deel de 5 beste verhalen van 2020.
1 | Straks weer terug naar kantoor?

Al in de eerste lockdown werd er veel gesproken over de nieuwe manier van werken. Thuiswerken heeft niet alleen onze werkwijze aangepast, maar ook onze mindset veranderd. We zijn gewend raakt aan de flexibiliteit en hebben daarbij bepaalde werkzaamheden, of zelfs functies, efficiënter ingericht. Online werken biedt nu eenmaal een aantal voordelen. De vraag is eigenlijk: op welke manier gaan we straks werken op kantoor?

2 | Samenwerken met CZ

Aan het einde van het jaar mogen verzekerden wisselen van zorgverzekeraar. De drukste periode van het jaar voor een zorgverzekeraar als CZ. In die maanden is het extra belangrijk dat er voldoende bezetting is bij het Klant Contact Centrum. Hiervoor schakelen ze de hulp in van Work-on. Wij helpen ze met de werving en selectie van goede klantenadviseurs.

3 | Personeel in crisistijd: wat mag wel of niet?

Nooit eerder had de actualiteit zoveel invloed op ons werkleven. De crisis roept voor jou als werkgever allerlei vragen op. Wanneer mogen je medewerkers zich ziek melden, hoe ga je om met verlof en welke gevolgen heeft dit? Welke bijzondere regelingen worden er door de overheid getroffen? Volg je de lijn van andere organisaties of vaar jij je eigen koers? Juist nu. Stuk voor stuk logische vragen die een duidelijk en concreet antwoord verdienen. Daar gaan we.

4 | Samenwerken met Normec

De specialisten Van Normec richten zich op het testen, inspecteren, certificeren en compliance. 1 jaar na oprichting ontstaat bij Normec de vraag naar nieuw personeel. Jonge mensen die begrijpen wat Normec doet en weten waarin zij zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit en dienstverlening. Vakmensen die Normec beter en menselijker maken. Work-on helpt ze hierbij.

5 | Hoe vind je de juiste mensen?
Bij de start van een werving heb je vaak een beeld van de geschikte kandidaat voor ogen. Zodra je weet wie dit is, kun je aan de slag met de vacature en pas dan begint het echte werk. Het plaatsen van een vacature alleen is vaak niet genoeg. Naast jouw vacature zijn er nog duizend andere vacatures. Hoe zorg je dat jouw vacature er tussenuit springt? En belangrijker nog: dat de juiste persoon ‘m ziet? Uiteindelijk draait het er namelijk niet om hoe jij zoekt, maar om hoe iemand jou vindt. Dus, hoe wordt jouw vacature gevonden?
Bij Work-on gebruiken we hiervoor een Customer Journey, ook wel de Candidate Journey genoemd. Letterlijk het pad dat de kandidaat aflegt voordat hij of zij solliciteert. Het helpt je inzicht te krijgen in de denkwijze van een kandidaat, zodat je op het juiste moment aanwezig bent op de plaats waar iemand zoekt. Ik neem je mee in het (denk)proces van een persoon bij het kiezen voor een nieuwe baan.

Nu ben je weer op de hoogte!

Wil je volgend jaar geen verhaal missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand onze beste verhalen direct in je inbox of volg ons op Facebook of LinkedIn.

patricia_100px_100px

Patricia

27 december 2020

Vond je dit interessant?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle updates over hr en recruitment direct in je mailbox. We gaan je niet spammen. Beloofd.

 

   

  Meer over hr en recruitment

  januari 16, 2023
  blog_visie2023

  Visie op de arbeidsmarkt 2023

  Met een piek van 480.000 openstaande vacatures, staat het jaar 2022 voorlopig eenzaam aan de top wanneer het gaat over baankansen en werkgelegenheid. Zet die lijn zich door of gaat het een […]
  augustus 30, 2022
  blog_functioneringsgesprek

  Het functioneringsgesprek anno 2022

  Begin dit jaar besluit de Efteling afscheid te nemen van het traditionele vorm van het functioneringsgesprek, waarin het recent functioneren van een medewerker wordt besproken. Deze koerswijziging trekt mijn aandacht en roept […]
  augustus 17, 2022
  blog_wet_tva

  Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden: dit moet je weten

  Begin augustus is de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (Tva) ingegaan. Deze wet moet ervoor zorgen dat samenwerking tussen jou en je werknemers nog duidelijker en beter voorspelbaar is, zodat er geen […]