Projectmanager vacatures

Ben jij fan van vooruitdenken, houd je graag de touwtjes in handen en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan schuilt er mogelijk een toekomstige projectmanager in jou. Maar misschien heb je eerst de nodige vragen over dit beroep. Wat doet een project manager precies? Welk salaris krijgt een projectmanager? En waar vind je project manager vacatures? Een antwoord op deze en al je andere vragen ontdek je op deze pagina.

Wat doet een projectmanager?

Als projectmanager ben je eindverantwoordelijk voor het succesvol laten verlopen van 1 of meerdere projecten. Van een uitgebreide voorbereiding tot een factor timemanagement, toezien op een juiste uitvoering en zorgen voor een tijdige afronding binnen het vooraf begrootte budget.

De aard van de projecten die je gaat managen hangt af van de sector of de organisatie waar je komt te werken. De bouw of hr zijn veelgehoorde voorbeelden. Bijvoorbeeld rondom de opbouw van een nieuw appartementencomplex of het uitrollen van een nieuwe werkwijze.Hoe ziet een werkdag eruit voor een project manager?

Als projectmanager draait je dag om het aansturen van 1 of meerdere projecten. No shit Sherlock.. Welke precies, dat hangt sterk af van je functie en de branche waarin je actief bent. In de kern zorg je ervoor dat deze projecten foutloos worden uitgevoerd. Zeker is dat de opgestelde agenda heilig is. De projecten waarin je betrokken bent hebben een vastgestelde begin- en einddatum plus een budget. Vinden er wijzigingen plaats of doen vastlopers zich voor, dan kom je met een oplossing die zo veel mogelijk binnen de eerder vastgestelde kaders past.

Vertaal ik een werkdag van een projectmanager naar taakniveau, dan komen to do’s als het maken van een planning, het samenstellen van projectteam, het vaststellen van budgetten, het up-to-date houden van klanten, het oplossen van vastlopers, het bewaken van de kwaliteit, het rapporteren over de voortgang en het motiveren van je uitvoerende teams hierin veelvuldig voor. Zonder projectmanager geen succesvolle projecten dus!

Past het beroep projectmanager bij jou?

Die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. Wel weet ik dat het helpt wanneer je over een aantal eigenschappen beschikt die in een rol van projectmanager goed van pas komen. Denk aan goede communicatieve en organisatorische vaardigheden plus analytisch vermogen. Je denkt graag 2 stappen vooruit, bent een echte teamspeler en beschikt over de rust om altijd het overzicht te bewaren en goed te plannen. Daarbij helpt het wanneer je niet schrikt van last minute wijzigingen die vragen om de nodige improvisatie. Als manager stuur je 1 of meerdere teams aan. In die rol komen vormen van empatisch vermogen, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een goed luisterend oor altijd goed uit om onderdeel van het team te blijven. Herken jij jezelf hier nog altijd in? Dan is de kans groot dat er een goede projectmanager in jou schuilt. Om tot de beste resultaten te komen heb je niet alleen je skills, maar waarschijnlijk ook je collega’s nodig. Grote kans dus dat jij straks in een organisatie vol back office medewerkers, projectmedewerkers en planners begeeft.

Hoe vergroot je de kansen om als projectmanager aan de slag te gaan?

Garanties dat je ergens wordt aangenomen als projectmanager kan ik je helaas niet geven. Wel helpt het sterk wanneer je een gerichte opleiding op zak hebt. Wil je als projectmanager aan de slag? Dan komt een projectmanagement of software engineering diploma goed van pas. Ben je daarnaast in je vrije tijd een ster als het op planning aankomt? Maak het zo zichtbaar mogelijk voor de organisatie waar je solliciteert om je kans op succes van een boost te voorzien. Last but not least: Door relaties op te bouwen met andere professionals in je vakgebied blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste trends in de branche, maar maak je jezelf ook beter zichtbaar voor potentiële werkgevers. Een breed eigen netwerk komt altijd goed van pas. Je zal de laatste niet zijn die via mond-tot-mond reclame of een oproep op LinkedIn een mooie baan weet te strikken. Bovendien is het opvragen van recensies bij eerdere klanten een effectief middel om je waarde als projectmanager richting potentiële nieuwe opdrachtgevers snel te doen stijgen.

Wat verdient een projectmanager?

In ruil voor alles wat je doet mag je als startend projectmanager uitgaan van een salaris vanaf €2450.- tot €2650.-. Heb je meer ervaring? Dan mag je rekenen op een bruto maandsalaris van €4400.- tot €6000.-. bruto. Werken als projectmanager is ook via Work-on mogelijk. Waar precies? Dat zie je in ons actuele vacatureaanbod.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als projectmanager?

Als projectmanager is het aannemelijk dat je start in een junior rol. Al is er in deze functie geen gebrek aan doorgroeimogelijkheden. Welke kant dit opgaat heb je grotendeels zelf in de hand. Afhankelijk van je voorkeuren. Doe je veel ervaringen op, dan groei je waarschijnlijk door richting een senior functie. Word je graag zelfstandig? Als ZZP’er aan de slag gaan is zeker een optie. Zo werk je zelfstandig op projectbasis en bouw je op je eigen manier aan een succesvolle carrière. Een andere vervolgstap voor een projectmanager is om als manager van een bedrijf of als directeur je carrière te vervolgen.

Solliciteer als projectmanager bij Work-on

Heb je genoeg gelezen en ga je het liefst zelf aan de slag? Work-on helpt jou graag aan die te gekke baan als projectmanager die bol staat van de doorgroeimogelijkheden en werkplezier.

WIL JIJ EEN LEUKE BAAN?
SCHRIJF JE IN