Projectmedewerker vacatures

Ben jij fan van vooruitdenken, houd je graag de touwtjes in handen en deins je niet terug voor momenten die vragen om wat last minute improvisatie? Dan schuilt er mogelijk een toekomstige projectmedewerker in jou. Maar misschien heb je eerst de nodige vragen over dit beroep. Wat doet een projectmedewerker precies? Welk salaris krijgt een projectmedewerker? En waar vind je projectmedewerker vacatures? Een antwoord op deze en al je andere vragen ontdek je op deze pagina.

Wat doet een projectmedewerker?

Als projectmedewerker draait je dag om meerdere projecten. No shit Sherlock.. Welke precies, dat hangt sterk af van je functie en de branche waarin je actief bent. In de kern zorg je ervoor dat deze projecten foutloos worden uitgevoerd. Zeker is dat de opgestelde agenda heilig is. De projecten waarin je betrokken bent hebben een vastgestelde begin- en einddatum plus een budget. Wijzigen er dingen, dan krijg je dit te horen van het aanspreekpunt en zoek je naar een manier om alles toch binnen de gestelde deadline af te ronden. Zonder projectmedewerker geen succesvolle projecten dus!Hoe ziet een werkdag eruit voor een projectmedewerker?

Een standaard werkdag van een projectmedewerker laat zich niet makkelijk schrijven. Hoe een werkdag eruit ziet, hangt sterk af van de organisatie waar iemand werkzaam is en de inhoud van de functie zelf. Grote kans dat je start met een evaluatie van de dag van gisteren. Is alles goed gegaan? Lopen de projecten volgens plan en is iedereen aanwezig en alle betrokkenen op de hoogte van de vorderingen? Ja? Winst!

Taken die op je dagelijkse lijstje staan? Denk dan aan het onderzoeken van verschillende technologieën, het schrijven van code en het testen van nieuwe functies. Aan het einde van de dag zullen ze hun dagelijkse taken beoordelen, problemen in kaart brengen en de resultaten documenteren.

Past het beroep projectmedewerker bij jou?

Die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. Wel weet ik dat het helpt wanneer je over een aantal eigenschappen beschikt die in een rol van projectmedewerker goed van pas komen. Denk aan goede communicatieve en organisatorische vaardigheden plus analytisch vermogen. En de rust om altijd het overzicht te bewaren. Daarbij helpt het wanneer je niet schrikt van last minute wijzigingen die vragen om de nodige improvisatie. Herken jij jezelf hier nog altijd in? Dan is de kans groot dat er een goede projectmedewerker in jou schuilt. Om tot de beste resultaten te komen heb je niet alleen je skills, maar waarschijnlijk ook je collega’s nodig. Grote kans dus dat jij straks in een organisatie vol back office medewerkers, projectmanagers en planners begeeft.

Hoe vergroot je de kansen om als projectmedewerker aan de slag te gaan?

Garanties dat je ergens wordt aangenomen als projectmedewerker kan ik je helaas niet geven. Wel helpt het sterk wanneer je een gerichte opleiding op zak hebt. Wil je als projectmedewerker aan de slag? Dan komt een projectmanagement of software engineering diploma goed van pas. Ben je daarnaast in je vrije tijd een ster als het op planning aankomt? Maak het zo zichtbaar mogelijk voor de organisatie waar je solliciteert om je kans op succes van een boost te voorzien. Last but not least: Door relaties op te bouwen met andere professionals in je vakgebied blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste trends in de branche, maar maak je jezelf ook beter zichtbaar voor potentiële werkgevers. Een breed eigen netwerk komt altijd goed van pas. Je zal de laatste niet zijn die via mond-tot-mond reclame of een oproep op LinkedIn een mooie baan weet te strikken.

Wat verdient een projectmedewerker?

In ruil voor alles wat je doet mag je als een startend projectmedewerker uitgaan van een salaris vanaf €2800.- bruto. Heb je meer ervaring? Dan mag je rekenen op een bruto maandsalaris van €2900.- tot €3300.-. bruto. Het gemiddeld loon ligt op €2890.- bruto. Werken als projectmedewerker is ook via Work-on mogelijk. Waar precies? Dat zie je in ons actuele vacatureaanbod.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als projectmedewerker?

Als een startend projectmedewerker is het aan je begin van je carrière logisch dat je start in een junior rol. Al is er in deze functie geen gebrek aan doorgroeimogelijkheden. Welke kant dit opgaat heb je grotendeels zelf in de hand. Afhankelijk van je voorkeuren. Heb je de ambitie om mensen aan te sturen? Dan ligt doorgroeien richting een leidinggevende projectmanager functie het meest voor de hand. Ook een stap maken en als ZZP’er aan de slag gaan is een optie. Zo werk je zelfstandig op projectbasis en bouw je op je eigen manier aan een succesvolle carrière. Liever een andere specialisatie kiezen? Dan is switchen naar een rol als consultant altijd een optie.

Solliciteer als projectmedewerker bij Work-on

Heb je genoeg gelezen en ga je het liefst zelf aan de slag? Work-on helpt jou graag aan die te gekke baan als projectmedewerker die bol staat van de doorgroeimogelijkheden en werkplezier.

WIL JIJ EEN LEUKE BAAN?
SCHRIJF JE IN