administratief medewerker vacatures

Duik jij graag in de cijfers en is ‘overzicht creëren’ jouw 2e naam? Dan schuilt er mogelijk een toekomstige administratief medewerker in jou. Maar misschien heb je eerst de nodige vragen over dit beroep. Wat doet een administratief medewerker precies? Welk salaris krijgt een administratief medewerker? En waar vind je relevante administratieve vacatures? Een antwoord op deze en al je andere vragen ontdek je op deze pagina.

Wat doet een administratief medewerker?

Als administratief medewerker staat de administratie voor jou centraal. Dat is niks nieuws. Wat mogelijk wel nieuw voor je is, is dat je in deze rol veel schakelt tussen de verschillende afdelingen. Verder is het als administratief medewerker sterk de vraag in welke branche of rol je actief bent. Van een foutloze administratie tot een boekhouding die tot in de puntjes verzorgd is. Als administratief medewerker kan en mag je het allemaal naar je toe gaan trekken. Ingezoomd op je takenpakket, vind je de onderstaande to do’s mogelijk terug in jouw agenda:

  • debiteuren, crediteuren, personeels of salarisadministratie
  • het hebben van klantcontact via verschillende kanalen
  • het verwerken en beheren van documenten
  • het verwerken van betalingen
  • toezien op een juiste uitvoering van meerdere processen en/of systemen
  • notuleren tijdens interne vergaderingen
  • een stuk agendabeheer

Hoe ziet een werkdag eruit voor een administratief medewerker?

Een standaard werkdag van een administratieve medewerker laat zich niet makkelijk schrijven. Zo schakel je elke dag met andere mensen over evenveel onderwerpen. Hoe je dag eruit ziet hangt sterk af van de organisatie waar je werkzaam bent en de inhoud van de functie zelf. Grote kans dat je start met een kort teamoverleg. Wie focust zich vandaag waarop en ervaart iemand nog vastlopers? Niemand? Loopt alles op de afdeling op rolletjes? Ja? Winst!

Taken die op je dagelijkse lijstje staan? Denk dan aan het hebben van klantcontact, het verwerken van betalingen, het opstellen van facturen of het up-to-date houden van de personeels- of salarisadministratie. Voor een administratieve functie is het aannemelijk dat deze wordt uitgevoerd tussen de standaard kantoortijden van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Past het beroep administratief medewerker bij jou?

Die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. Wel weet ik dat het helpt wanneer je over een aantal eigenschappen beschikt die in een rol als administratief medewerker goed van pas komen. Denk aan goede communicatieve en organisatorische vaardigheden. Plus het vermogen om altijd het overzicht te bewaren en ook cijfermatig inzicht gaat je helpen binnen deze job. Herken jij jezelf hier nog altijd in? Dan is de kans groot dat er een goede administratief medewerker in jou schuilt. Bemoei jij je daarnaast graag met procesoptimalisaties? Dan scoor je bonuspunten. Om tot de beste resultaten te komen heb je niet alleen je skills, maar waarschijnlijk ook je collega’s nodig. Grote kans dus dat jij straks in een team vol front office medewerkers, projectmanagers en backoffice medewerkers begeeft.

Hoe vergroot je de kansen om als administratief medewerker aan de slag te gaan?

Garanties dat je ergens wordt aangenomen als administratief medewerker kan ik je helaas niet geven. Wel helpt het sterk wanneer je een gerichte opleiding op zak hebt. Wil je als administratief medewerker aan de slag? Dan komt een administratief diploma goed van pas. Wel ervaring met (1 of meerdere van de) taken binnen het takenpakket, maar niet binnen een gelijke rol? Geef dit dan aan op je cv of in je motivatiebrief. Bijvoorbeeld wanneer je eerder gewerkt hebt binnen bepaalde programma’s, administratieve taken hebt uitgevoerd voor je sportclub of studentenvereniging. Weet jij wat het is om met cijfers te werken? Maak het zo zichtbaar mogelijk en voor je het weet mag jij jezelf rijk rekenen. Last but not least: Door relaties op te bouwen met andere professionals in je vakgebied blijf je niet alleen op de hoogte van de nieuwste trends in de branche, maar maak je jezelf ook beter zichtbaar voor potentiële werkgevers. Je zal de eerste niet zijn die via mond-tot-mond reclame aan een toffe functie komt.

Wat verdient een administratief medewerker?

In ruil voor alles wat je doet mag je als startend administratief medewerker uitgaan van een salaris vanaf €1850.- tot €2200.- bruto. Heb je meer ervaring? Dan mag je rekenen op een bruto maandsalaris van €2800.- tot €3100.-. Het gemiddeld salaris ligt op €2700.- bruto per maand. Werken als administratief medewerker is ook via Work-on mogelijk. Waar precies? Dat zie je in ons actuele vacatureaanbod.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als administratief medewerker?

Als startend administratief medewerker is het aan je begin van je carrière logisch dat je start in een junior rol. Maar binnen deze functie aan doorgroeimogelijkheden geen gebrek. Welke kant dit opgaat heb je grotendeels zelf in de hand. Afhankelijk van je voorkeuren. Ga je voor een senior rol of heb je de ambitie om mensen aan te sturen? Dan ligt doorgroeien richting een functie als leidinggevende voor de hand. Bijvoorbeeld een rol als floormanager.

Solliciteer als administratief medewerker bij Work-on

Heb je genoeg gelezen en ga je het liefst zelf aan de slag? Work-on helpt jou graag aan die te gekke baan als administratief medewerker die bol staat van de doorgroeimogelijkheden en werkplezier.

WIL JIJ EEN LEUKE BAAN?
SCHRIJF JE IN